Rejser

5 hemmelige steder i Barcelona

22. august 2010
af René Løkkegaard Jepsen
Lad dig inspirere af FEMINA til en weekendtur i Barcelona. Fortab dig i oplevelser, som ikke er overrendt af turister

Barcelona er et perfekt bud på en lang weekendtur. Vi giver dig fem oversete steder i Barcelonas gamle gader, som du ikke må glip af.

1. Tapas på El Xampanyet eller Xampañería Can Paixano
Disse to små tapasbarer er hverken gemt eller glemt, og kort efter åbningstid er de hurtigt proppet med mennesker. Stederne serverer hovedsageligt cava - en spansk mousserende vin - og en lang række forskellige lækre tapas. De har åbent fra kl. 12 - 16 og igen efter siestaen mellem kl. 19 og 23.

El Xampanyet, Carrer de Montcada 22, 08003 Barcelona
Xampañería Can Paixano, Carrer de la Reina Cristina 7, 08003 Barcelona

2. Romernes sydligste bymur
Gennem vinduerne ud til en lille gade i El Barri Gòtic finder du resterne af bymuren og den sydligste byport. Ruinerne er fra den tidlige periode af den romerske belejring af byen. Fra gaden Carrer de Regomir kan du, gennem de dertil indrettede glasvinduer i Centre Civiv Pati Llimona, få et kig på de gamle ruiner.

Centre Civiv Pati Llimona, Carrer del Regomir 3, 08002 Barcelona

3. Fred og ro i storbyens larm
Den meget smukke, lille kirke Església de Santa Anna er bestemt et besøg værd, hvis du trænger til et par minutters absolut stilhed fra de turistede gader. Església de Santa Anna indeholder en lille, smuk og kølig klosterhave, hvor der blandt andet gror appelsintræer. Klosterhaven er en stille kontrast til de pulserende shoppinggader.

Església de Santa Anna, Carrer de Santa Anna, 08002 Barcelona

4. Kirke bombet af Franco
Under den spanske borgerkrig blev Església de Sant Felip Neri bombet af diktator Francos luftvåben i 1938. I dag bruges kirken til klassiske koncerter. På pladsen, lige over for kirken, ligger Hotel Neri, som serverer retter fra det catalanske køkken til priser mellem 50 og 60 euro for et måltid.

Església de Sant Felip Neri, Plaça de Sant Felip Neri, 08002 Barcelona

5. Bohemernes mødested
Caféen 4Gats er gennem hele sin historie blevet besøgt af prominente personer. Pablo Picasso kom her allerede som 17-årig. Væggene prydes af billeder af de kendte gæster, og tæller, ud over Picasso, den berømte arkitekt Gaudi. Priserne er yderst fornuftige, og et måltid koster 30-40 euro. Det kan være en fordel at bestille bord mindst et par dage i forvejen, alt efter sæson.

4Gats, Montsió, 3 bis, 08002 Barcelona, +34 93 302 4140, www.4gats.com

 

Her skal du bo

Banys Oriental Hotel ligger i det hippe, gamle El Born-kvarter i El Barri Gòtic. I El Born finder du cool, små barer, gode restauranter og modebutikker. Prisen er 100 euro for et dobbeltværelse, og hotellet tilbyder en lækker morgenmad til 10 euro. Hotellet er 3-stjernet og moderne indrettet, og placeringen er perfekt.

Mere info om Banys Oriental Hotel

Læs også