https://imgix.femina.dk/media/article/top-photo_strand-paa-oestkysten-mallorca.jpg
Rejser

4 tips til Mallorca i efteråret

27. juli 2016
Onsdag, 27. juli 2016 - 14:02
For mange er Mallorca et rejsemål, der hører sig skolernes sommerferie til, men når størstedelen af turisterne tager hjem, undergår øen en forvandling. Fordelene ved rejser til Mallorca ’uden for sæson’ er mange - se, hvad du kan opleve på Mallorca til efteråret

4 grunde til, at vi helst rejser til Mallorca i efteråret

1 – Storbyoplevelser i skønt klima

Mallorcas flotte og charmerende hovedstad, Palma de Mallorca, bliver ofte sammenlignet med Barcelona, og det er ikke uden grund. Ligesom den spanske hovedstad, tilbyder også Palma de Mallorca både shopping og kultur for de viderekomne, og så bugner byen af lækre caféer, barer og restauranter.
Palma ikke altid en nydelse i højsommerens varme, og derfor kan efteråret være den perfekte periode at besøge øen i, hvis du planlægger at gå på opdagelse i storbyen. Her kan du slentre op og ned af shoppinggaderne Calle San Miquel, Avinguda Jaume II og San Bartolomé, besøge Palmas imponerende katedral og den gamle bydel, eller måske bare nyde den stadigt varme klima på en af byens mange spanske fortovscaféer, for eksempel langs Paseo Maritimo.

Læs også: Rundrejse i USA - det skal I se!

https://imgix.femina.dk/tom-strand-mallorca.jpg

2 – Det stille strandliv

Selvom strandene ikke er lige så velbesøgte i efteråret som om sommeren, er de mindst lige så dejlige. Middelhavet, som er blevet varmet op af solen hele sommeren, er stadigt lunt, men den bølgende hede på stranden, som vi kender fra højsæsonen, er på retræte. At du så også har mere plads at boltre dig på, gør kun oplevelsen endnu bedre.

I efteråret, hvor øen huser knapt så mange gæster som om sommeren, kan du nemlig prøve nogle af Mallorcas mest populære strande uden risiko for at blive trådt over tæerne. Ta’ op til Alcudia og Pollensa i nord, ud til Magaluf og Palma Nova i vest, eller kør en tur langs den flotte østkyst, hvor strandene er mindre og mere idylliske.

https://imgix.femina.dk/autentisk-tapas-paa-mallorca.jpg

3 – Tapas, tapas og tapas

Tapas er spanske småretter, der oprindeligt blev serveret på de spanske barer, men i dag kan du også få autentisk tapas på et væld af restauranter – også på Mallorca. Herhjemme er tapas en sommerspise, men i Spanien hører tapas sig til året rundt. Grib chancen for at holde fast i sommerstemningen lidt længere med en udsøgt omgang tapas og et godt glas spansk vin.
Palma har selvfølgelig masser af små listige tapassteder, men også ude i de små byer, som ligger langs hovedvejene, får du god tapas på de lokale restauranter.

https://imgix.femina.dk/exclusive-purobeach-palma-mallorca.jpg

4 – Hippe Mallorca

I rejsetidernes morgen var Mallorca jetsetternes og millionærernes foretrukne ferieø, og alt tyder på, at Mallorca er ved at blive trendy igen – med et grønt twist.
På Mallorca, som i høj grad også er landbrugsland, går man mere og mere op i økologi, og på øens smukke landhoteller kan du komme på en bæredygtig ferie. Du kan også spise som en gourmand på bjergrestauranter eller nyde det moderne design på Mallorcas nye, eksklusive strandklubber.

Hvor finder jeg rejser til Mallorca?

Mange rejsebureauer rejser til Mallorca, og du kan også sagtens finde flybilletter og hoteller på egen hånd.
Vil du rejse med et dansk rejsebureau? Her er tre forslag:

Direkte fra Aalborg arrangerer NILLES rejser til Mallorca »
Fra København finder du rejser til Mallorca med Kulturrejser Europa »
Hos Nyhavn Rejser hjælper de dig med luksuriøse og unikke rejser til Mallorca »

Læs også