Volvo
Annonce
Rejser

3 ting, du skal tænke over, hvis du skal have bil i byen

15. juni 2023
Annonce for Volvo
Skal du finde den perfekte bybil, er der et par ting, du bør overveje på forhånd. Blandt andet er det fordelagtigt med en lille bil, som let kan komme rundt.
Volvo

Kaffe to go, playlisten parat, solbrillerne i handskerummet og den forventningsfulde følelse af at skulle ud og opleve noget nyt. Du genkender sikkert følelsen af at sætte dig ind i bilen, spænde sikkerhedsselen og begive dig på vej mod noget nyt.

Det kan være, du skal på et roadtrip rundt i det ganske danske land, det kan være til familiefesten i sommerhuset, og det kan i virkeligheden også være den velkendte rute til arbejde mandag morgen. Uanset hvorfor og hvornår du er på vej, er én ting sikker: Det giver en helt særlig frihed at tage bilen.

Vi har samlet et par ting, du bør overveje, hvis du bor i byen og har besluttet dig for at investere i en bil.

1. Lille, men rummelig

Bor du i byen, har du sikkert lagt mærke til, hvor fjollet det ser ud, når en kæmpestor stationcar har manøvreret sig ind i en lillebitte p-bås.

Vi vil rigtig gerne have en bil, der føles rummelig og behagelig at sidde i – men samtidig skal den ikke fylde, når vi skal lave de berygtede parallelparkeringer. Så hvordan fusionerer man ønsket om en rummelig kabine og en rar køretur med byens smalle gader og parallelparkering?

Det har Volvo skabt et svar på. Deres spritnye elbil, EX30 er kompakt udefra, men utrolig rummelig indeni, så du kan komme mageligt til både arbejde og på forlænget weekend. Det er blandt andet muligt, fordi bilen er tænkt smartere.

Først og fremmest er bilen designet med en soundbar, der dækker instrumentbrættets bredde, i stedet for at tage plads i dørene. Den mere kompakte løsning går på ingen måde på kompromis med lyden, så bare rolig: Du kan stadig skrue helt op for højttalerne og skråle med på dine yndlingssange.

Handskerummet er desuden placeret under infoskærmen midtfor i bilen, så du både kan nå solbrillerne som chauffør og passager. Der er desuden rigtig god benplads.

Volvo

2. Rækkevidde og opladning

Byen giver de perfekte muligheder for at køre på el. For det første kører vi som byboere ofte kortere distancer til og fra arbejde, og desuden rummer byen et stort antal af ladestandere. Hvorfor ikke udnytte det og køre i en elbil?

Med en elbil undgår du brølen fra motoren. På den måde kan du nyde en afslappet, støjsvag tur, ligegyldigt hvor du skal hen. Husk at undersøge opladningstiden, hvis du ikke har lyst til at vente en hel dag på en opladning.

I den nye Volvo EX30 får du en fuldelektrisk oplevelse med en innovativ teknologi, som blandt andet lægger op til en rækkevidde på op til 480 kilometer. Desuden oplader bilen uhyre hurtigt, og du når fra 10 til 80 procent på under en halv time. Du kan altså oplade, mens du er ude at handle, mens du er på kaffedate, eller mens du er i biografen.

Det avancerede infotainmentsystem har som det første i en Volvo nogensinde trådløs Apple Carplay. Skærmen kommer med en ”rolig”-funktion, der sørger for, at du kan fokusere på kørslen uden at blive forstyrret af unødvendig information på skærmen. Om aftenen reduceres lyset i skærmen desuden, så du ikke anstrenger øjnene.

Volvo

Volvo EX30 og CO₂-regnskabet

Det er ikke alene benzin og brændsel, der bidrager til det høje CO₂-aftryk; også produktionen samt materialer til bilen udgør en ressourcetung post. Det er blandt andet derfor, der er gjort en kunst ud af at bruge genanvendte materialer i produktionen af elbilen Volvo EX30.

Således er ca. 25 procent af alt bilens aluminium og 17 procent af bilens stål og plastik produceret af genanvendte materialer. Interiøret er også lavet med ansvarligere principper for øje. Således er tekstiler til sæder, instrumentbrættet og dørene lavet i materialer som denim af affaldsmaterialet fra produktionen af jeans, hør og uldblandinger med 70 procent genanvendt polyester.

Volvo EX30 har det laveste CO₂-aftryk hos Volvo nogensinde. Det skyldes blandt andet, at bilen kører op til 480 km på en opladning*, dens brug af genanvendte materialer i produktionen og bilens mindre størrelse. Dét – sammen med Volvos fokus på at sænke klimaaftrykket fra drift, råmaterialer og i forsyningskæden – har med Volvo EX30 resulteret i en reduktion på 25 procent sammenlignet med bilmærkets andre fuldelektriske modeller, Volvo C40 og XC40**.

Desuden er Volvo EX30 produceret med genanvendelighed for øje, så når den en dag om mange år har udtjent sit formål, kan 95 procent af bilen genudvindes. Mange af bilens materialer kan nemlig genbruges, og for de materialer, der ikke kan genbruges, kan energien genvindes.

* Ikke-officielle forbrugstal. Påvirkes af bl.a. kørestil, hastighed, vejrforhold og ekstraudstyr.
**
Volvo EX30 har det laveste CO₂-aftryk for en Volvo-bil sammenlignet med globalt tilgængelige Volvo-produkter, der har kørt 200.000 kilometer.

3. Sikkerhed frem for alt

Ligegyldigt om du skal køre inde i byen eller ud af den, er sikkerheden i bilen det absolut vigtigste. Tænk derfor altid sikkerhed ind, når du skal vælge bil.

Du kan på forhånd undersøge, hvilke biler der scorer højt på sikkerhed. Det kan du blandt andet gøre ved at konsultere Euro NCAP, et europæisk institut, der kollisionstester nye biler og giver dem karakterer inden for sikkerhed.

Volvo er kendt for sikkerhed, og hos det svenske bilbrand har filosofien altid været safety first. Volvos nye EX30 er ingen undtagelse fra reglen. Den kompakte SUV tager sikkerheden til nye højder og har et særligt fokus på at beskytte mennesker både i bilen og uden for bilen i travle bymiljøer.

Således har Volvo EX30 både en indbygget døråbningsalarm, som skal beskytte byens cyklister, indvendige sideairbags og et styrket sikkerhedsbur. Desuden har Volvo som standard implementeret et nyt advarselssystem, som er med til at vurdere, om chaufføren er døsig eller distraheret, ligesom bilen har Volvos autobremsefunktion.

Det betyder blandt andet, at bilen bremser af sig selv, hvis en anden bil uventet krydser ind foran dig – en funktion, der kan vise sig ganske fordelagtig i tætpakkede byer, eller blot hvis uheldet er ude.

Volvo EX30 blev afsløret d. 7. juni. Bilen forventes at blive tilgængelig i Danmark i første halvdel af 2024, men den kan forudbestilles allerede nu. Læs meget mere lige her.

Volvo

Volvo Cars

Med sit ry for at skabe biler i bedste kvalitet, der holder mange år, fusionerer æstetik og funktionalitet og desuden lægger i den absolutte top, når det kommer til sikkerhed, er Volvo blandt verdens førende bilbrands. Volvo er særligt kendt for sine ikoniske el- og hybridbiler, og i dag sælger Volvo udelukkende el- og hybridbiler i Danmark. Prisen starter fra 274.000 DKK. Læs mere på volvocars.com/dk.

Læs også