sevilla
Rejser

15 ting, du skal se i Sevilla

18. december 2019
af Hanne Olsen - foto Hanne Olsen & Unsplash
Den andalusiske hovedstad er en smuk blanding af kulturer og traditioner, som har sat præg på alt fra arkitektur til mad. I den charmerende by kan du få pirret alle dine sanser, mens du drager på en fortryllende rejse gennem historien. Her er 15 ting, du skal se i Sevilla.

Det skal du opleve i Sevilla

Gå på opdagelse i den andalusiske hovedstad, der byder på et hav af historiske oplevelser.

Floden Guadalquivir

Floden Guadalquivir løber gennem Sevilla, og byen tager sig smukt ud fra vandet. Hop på en båd ved byens ikoniske Guldtårn – Torre del Oro – og sejl forbi den smukke park Maria Luisa, tårnet Torre Sevilla – også kendt som ‘læbestiften’ – under gamle og nye broer og forbi det farvestrålende Triana-kvarter.

Floden Guadalquivir løber gennem Sevilla
En tur på floden giver et godt overblik over Sevillas kvarterer og seværdigheder.

Sevillas katedral

Sevillas katedral er en af de største gotiske katedraler i verden og bygget oven på en tidligere moské. Det berømte Giralda-klokketårn har 24 klokker og smuk udsigt fra toppen. Inde i katedralen finder du den berømte opdagelsesrejsende Christoffer Columbus’ gravmonument med hans jordiske rester.

Paladset Alcázar

Over for katedralen ligger paladset Alcázar, der er bygget i maurisk og renæssance-stil og har optrådt i seriehittet ‘Game of Thrones’. Her har boet både mauriske og kristne herskere, og du kan besøge både soveværelser, tronsalen og den tilhørende park med et væld af smukke, duftende blomster, planter og springvand.

Metropol Parasol & Plaza de la Encarnación

Metropol Parasol er verdens største trækonstruktion, som overdækker pladsen Plaza de la Encarnación som en stor ultramoderne parasol. Den kaldes også ‘las setas’ – svampene – fordi den ligner store svampe, der skyder op af jorden. På toppen har du imponerende 360 graders udsigt over byen.

Sevilla
Plaza de España (tv.) er en af de smukkeste pladser i Sevilla. (Th.) ‘Las setas’ – svampene – kalder spanierne selv Metropol Parasol, som giver skygge til Plaza de la Encarnación.

Museo del Baile Flamenco

I en smal gade, tæt på Metropol Parasol, finder du Museo del Baile Flamenco, hvor du både kan få indblik i flamencoens historie og stilarter og opleve byens absolut bedste flamencoshow.

Plaza de España

Til verdensudstillingen i 1929 skabtes Plaza de España, som er Spaniens mest imponerende plads, der omfavnes af en 170 meter lang halvbueformet bygning. Her er gallerier, en lille kanal, som du kan sejle i, og små broer. Pladsen er udsmykket med smukt, farvestrålende flisearbejde, der bl.a. repræsenterer de 49 spanske provinser.

Barrio de Santa Cruz – det gamle jødiske kvarter

Sevillas gamle jødiske kvarter, Barrio de Santa Cruz, er en forunderlig labyrint af smalle gader og små pladser med hvidkalkede huse. Far vild i labyrinten af gader, nyd en kop kaffe på en af de mange caféer, og gå igennem Callejón de los besos – Kyssegaden – der er så smal, at man kan kysse hinanden fra balkonerne på hver sin side af gaden.

Barrio de Santa Cruz
Sevillas gamle jødiske kvarter, Barrio Santa Cruz, er charmerende med sine snørklede gader og hvidmalede husfacader.

Restauranter du skal besøge i Sevilla

I Sevilla er der tapasbarer overalt, og det er et must at tage på tapascrawl med de lokale. Smag på alt fra klassiske andalusiske tapas til de moderne med et kreativt tvist.

Familiebaren Don Carlos

På familiebaren Don Carlos, som åbnede i 1988, fås nogle af byens bedste klassiske tapas. På væggene i den klassisk indrettede bar med kakler hænger fotos af kendte personligheder, der har spist her. Smag to af byens specialiteter, espincas con garbanzos (spinat med kikærter) og carrillera de cardo (svinekæber). Drik en tør Fino- eller Oloroso-sherry til. Læs mere om Don Carlos her.

Tapasbar Flores Gourmet

Flores Gourmet er en moderne kombination af tapasbar og butik. Her får du tapas i kreative nyfortolkninger. Prøv stedets rejer i enten den lokale favorit ensalada rusa (russisk salat) eller en pan negro con gambas y ali oli (sort brød med rejer og hvidløgsmayonnaise). I butikken kan du købe delikatesser som skinke, oste, konserves og lokal vin. Læs mere om Flores Gourmet her.

Sevilla, Paladset Alcázar
Besøg paladset Alcazár, som bl.a. har lagt kulisse til ‘Game of Thrones’.

Restaurant Abades Triana

På Sevillas restauranter anvendes friske råvarer fra det andalusiske spisekammer til at skabe udsøgt gastronomi. På Abades Triana har du førsteklasses udsigt til floden fra gulv til loft-vinduer, og det føles, som om du sidder midt på floden. Her serveres enkel udsøgt andalusisk mad, og alle råvarer kommer fra små lokale leverandører. Læs mere om Abades Triana her.

Anibal Restaurant

Tag på sofistikeret rejse gennem de fem kontinenter på Anibal Restaurant, som ligger i en smuk herskabsbygning fra 1907. Her er flere spiseområder, som hvert er farverigt indrettet med inspiration fra et kontinent. Maden er en sprudlende fusion af spanske retter, krydret med indslag fra de fem kontinenter, ledsaget af lokale vine. En dj spiller musik til retterne. Læs mere om Anibal Restaurant her.

Sevilla
Tag sidegaderne og bliv væk i et af Sevillas mange maleriske kvarterer.

Mercado de Abastos de Triana & Taller Andaluz de Cocina

Sevillas smukkeste madmarked ligger i Triana-kvarteret og er et farve- og duftbombardement af friske grøntsager, frugt, skinker og oste. På markedets madworkshop Taller Andaluz de Cocina får du både en rundvisning med historierne om de lokale råvarer og lærer at lave den andalusiske suppe salmorejo (tomatsuppe) og autentisk paella af en dygtig kok. Læs mere om Mercado de Abastos de Triana her.

Her skal du shoppe i Sevilla

Calle Sierpes – ikonisk shoppinggade

Calle Sierpes er byens mest ikoniske shoppinggade. Her finder du historiske butikker med bl.a. delikatesser, hatte, tasker og andre accessories. I Calle Tetuan ligger konceptbutikker, men kig ind i sidegaderne, som er spækket med butikker, bl.a. Bimba y Lola med tøj, tasker og sko. Hos Inés Rosalas fås de berømte papirtynde sukkerdryssede kager med smag af enten olivenolie, anis eller appelsin, de smager himmelsk.

Sevilla
Sevillas katedral (tv.) og Plaza de España.

Soho Benita

Soho Benita er et hipt og unikt minikvarter, tæt på Metropol Parasol, med små butikker, som sælger bl.a. mode- og vintagetøj, kunst, tasker og tilbehør af lokale designere.

El Corte Inglés

El Corte Inglés er Spaniens svar på Magasin i større udgave. I parfumeafdelingen kan du bl.a. købe duften af Sevilla med hjem i form af parfume med orangeblomstduft. Smuk keramik fra Sevilla skal du købe i Triana-kvarteret. Tjek Ceramica Ruiz, som har et fint udvalg.

Her skal du sove i Sevilla

Doña María Hotel

Det firestjernede Doña María Hotel ligger i et gammelt palads, klos op ad katedralen og Giralda. Hotellet ejes af en markis, og hvert værelse er indrettet i boutique-stil med periodemøbler og kunstværker. Højdepunktet er tagterrassen, hvor du kan nyde en drink med byens bedste udsigt over katedralen og Giralda. Læs mere om Doña María Hotel her.

Læs også