firenze
Rejser

13 ting du skal se i hemmelige Torino

25. maj 2018
Christina Wrang
Få 13 insider-tips til Torino i den norditalienske region Piemonte. Området byder på hyggelige cafeer, grønne oaser, historiske bygninger og uforglemmelige madoplevelser.

Elsker du ligesom mange andre skandinaver at tilbringe ferier i pastaens hjemland?

Hvis du er en af dem, der ofte vender tilbage til Italien for at nyde mad, vin, by og natur, så kan du lige så godt udforske så mange spændende områder som muligt.

Italiens regioner har nemlig alle noget særligt at byde på – for eksempel Piemonte i det nordlige Italien, som især er kendt for en frodig natur.

13 TIPS TIL TORINO I NORDITALIEN

I hjertet af Piemonte ligger Torino, som er en blanding af Rom og København: Byen har både charme, liv og mulighed for ro. Du kan bruge alt fra 3 dage til en uge i Torino, alt efter hvilket tempo, du vil opleve byen i. Antallet af turister er begrænset, og priserne på byens cafeer og restauranter er overkommelige.

Hvis du gerne vil udforske og opleve en autentisk storby med plads til afslapning, kan du med fordel besøge Torino!

Herunder kan du se vores 13 bedste tips til, hvad du skal lave i byen:

1. Spis is på cafeen Gelateria Pepino

Pepino er ifølge dem selv den første isproducent i Italien, der solgte is på pind. Iscafeen åbnede i 1884 og er holdt i en charmerende stil med både indendørs og udendørs siddepladser. Ispindene bliver serveret i små papæsker, som gæsterne selv åbner.

Rejse til Piemonte

2. Gå på opdagelse på markedet Porta Palazzo

På det store marked kan man både handle blomster, grønt, frugt, fisk, ost og tøj. Markedet er kun åbent om formiddagen, og det er de lokale selv, der handler der. Man kan bruge timevis mellem rækkerne, der bugner af friske råvarer, som dyrkes lokalt omkring Torino.

Rejse til Piemonte

3. Udforsk de smukke shopping-arkader

De gamle arkader er blevet vedligeholdt og lavet til små shoppingcentre, som huser alt fra kendte highstreet-butikker til små apoteker. Bare gåturene igennem dem er en oplevelse i sig selv.

Rejse til Piemonte

4. Hold pause på de mange små og store pladser

Torino vrimler med pladser med bænke og springvand, og på de små pladser mødes de lokale beboere i løbet af dagen.

5. Spis chokolade med nougat, trøffel og hasselnød

Torino er især kendt for chokolade med disse ingredienser, fordi de bliver dyrket omkring byen. Man kan købe lækkerierne i alle byens delikatessebutikker og på de fleste cafeer.

Rejse til Piemonte

6. Oplev byen på cykel

I Torino er det lige så let som i Danmark at leje cykler, og man kan booke såkaldte bike tours, hvor man bliver guidet rundt i byen på cykel. Det er især en god ide, hvis man kun har et par dage til at opleve byen.

7. Nyd udsigten fra toppen af byen

Når vejret er klart, kan man se hele Torino og Alperne i horisonten fra udsigtsposten Monte Dei Capuccini.

Rejse til Piemonte

8. Besøg de grønne arealer

Parco Del Valentino og Giardini Reali ligger begge centralt i Torino, og de grønne oaser er åbne for alle. Førstnævnte har kig ud til byens gennemgående flod, Flume Po, og er velegnet til en picnic eller slendretur.

9. Drik lokalt produceret Vermouth

Vermouth udgør en af byens største produktioner, fordi ingredienserne dyrkes i området omkring Torino. Vermouth kan fås i hundredvis af varianter, så det kan anbefales, at man smager på flere slags for at finde sin favorit. Den kan både drikkes rent, med is og blandes op som en drink.

Rejse til Piemonte

10. Spis ost og pølse!

Der er mange gårde omkring Torino, som er leverandører af den ost og pølse, der bliver solgt i Torino, og som også serveres på restauranterne.

11. Kør en smuttur til Saluzzo

... og oplev en grøn og historisk by med frugtplantager, klostre og kirker. Tag evt. en overnatning på det nyrenoverede San Giovanni Hotel Resort, som ligger placeret lige ved siden af et smukt kloster fra 1500-tallet. Saluzzo ligger en lille time i bil fra Torino, og turen er smuk, fordi vejene er omgivet af bjerge og frodig natur med kiwitræer, hasselnøddetræer og store frugtplantager.

Rejse til Piemonte

12. Gør som Julia Roberts i filmen Eat, Pray, Love

Spis dig gladere i pasta og desserter. På de mange fortovscafeer i Torino – og resten af Piemonte – serveres der hjemmelavet pasta, som vi drømmer om herhjemme. Desserterne er også værd at rejse efter: Især den sur-søde lemon pie og de svampede desserttærter med smag af for eksempel æble, kanel eller karamel.

Rejse til Piemonte

13. Drik lokal vin!

Piemonte er ligesom mange andre af Italiens regioner kendt for sin vinproduktion, og du kan også nyde synet af vinranker på nogle af de smukke bjerge rundt om Torino.

Rejse til Piemonte

Læs også