bolig
Rejser

12 tip til København, boligentusiaster vil elske!

13. juli 2021
af Tine Bendixen og redaktionen. Redigeret til web. Foto: Visit Denmark, Hanne Høiberg og PR
Vores hovedstad er fuld af smukke, sjove, inspirerende steder, som får smilet frem hos boligentusiaster. Tag med rundt til 12 spots, der gør København så rar for æstetikere.

København emmer af instavenlige restauranter, charmerende showrooms og lækre locations, som er går lige i vores bolighjerter! Vi har samlet 12 af dem lige her.

12 steder, du skal opleve i København, hvis du elsker indretning, arkitektur og æstetik

Nimb bar

1. Kunst og cocktails

Synk ned i en blød lænestol foran den majestætiske og gnistrende pejs på Nimb Bar i selskab med en Espresso Martini eller et glas champagne. Det imponerende rum, som tidligere var en balsal, emmer nu af mystik og hygge med de originale krystallysekroner fra 1909 i loftet og Cathrine Raben Davidsens kultegninger af mytiske figurer på de hvide vægge. Det lille barnehoved over pejsen er en favorit. nimb.dk.

Ferm living showroom

2. Samlet boligunivers

Forestil dig et stort hus indrettet med stue, soveværelse, badeværelse osv. med alt lige fra den mindste knage, vase og stearinlys til sofaer, tæpper og skabe – udelukkende fra et enkelt firma. Sådan er det at træde ind i Ferm Livings butik og showroom på Kuglegårdsvej. Bygningen er nyrestaureret og indrettet som et fuldendt univers, hvor du kan få inspiration rum for rum og med det samme købe udstillingen med hjem. fermliving.com.

File under pop showroom

3. Et hus fuld af farver

Er du vil med farver og nutidigt design, er et besøg i Frederiksgade 11 ved Marmorkirken en inspirerende oplevelse. I bunden holder Nyt i Bo til, der nærmest er en institution inden for bolighuse på linje med Illums Bolighus. På etagerne over ligger forskellige designvirksomheder såsom File Under Pop, Please Wait to be Seated og New Works – alle indrettet fulde af farver og cool interiør. Generelt kan en tur op og ned ad Bredgade og Store Kongensgade i samme kvarter anbefales, for det er her, mange af de store designfirmaer holder til. nytibo.dk, fileunderpop.dk, pleasewaittobeseated.com og newworks.dk.

atelier-september

4. Morgen i Paris

Et lille stykke af Paris over for Kongens Have tør vi godt kalde området, hvor Beau Marché, Atelier September, &Tradition, Pastis og en række mindre designbutikker holder til. Hele Gothersgade-indre by-området oppe i Kongens Nytorv-enden emmer af håndplukket stil, hvor du kan nyde simpel, men instavenlig morgenmad og frokost, inden shoppingen går i gang. Især Beau Marché i Ny Østergade har en personlig blanding af vintage og nye boligartikler, fra pyntegenstande til store møbler, og i forlængelse af butikken en café og vinhandel. Atelier Septembers grundlægger, Frederik Bille Brahe, har formået at ramme tidsånden, og både den lille spiseperle på Gothersgade og hans andre steder, Apollo Bar i Kunsthal Charlottenborg og Kafeteria i Statens Museum for Kunst, er steder, hvor cool servering og moderne mad går op i en højere enhed. beaumarche.dk, &tradition.dk, bistro-pastis.dk, cafeatelierseptember.com, apollobar.dk og kafeteriasmk.dk.

a-door_

5. Døren til lykken

Man siger jo, at lykke ikke kan købes. Meeen … man kan komme ret tæt på hos den lille fine butik A Door i Istedgade. Det store glasvindue lokker med ”items and coffee” – to ting, vi sætter stor pris på her på redaktionen. Og når de ”items” så består af feminine smykker, smukke vægtæpper, indbydende keramik, vamset strik, økologiske skønhedsprodukter og de flotteste grønne planter, kan du helt sikkert gøre dig selv eller en, du holder af, lidt lykkeligere med en gave herfra. adoor.dk.

anne-black.

6. Keramik og mode

Keramikeren Anne Black har sit helt eget univers med møbler og nøje udvalgte modebrands som Comme des Garçons og Margareth Howell. Brands, der kun fås her – eller meget få steder i København. Stemningen er fransk og skandinavisk på én gang og tiltrækker en stor fast fanskare i alle aldre. Anne Blacks egen keramik er også på hylderne. anneblack.com.

copenhagen-marmorbroen-goboat-canal.

7. Så til søs!

Det er svært ikke at blive en smule lykkelig af at sidde ved kanalerne på Christianshavn om sommeren med et glas kølig hvidvin i hånden og vinke til de glade typer, der sejler forbi. Eller endnu bedre: At alliere sig med nogen, der har en båd, og selv være en af de glade sejlende typer, der kan nyde byens arkitektur fra vandsiden og lade sig inspirere af de mange farver og stilarter. Eller du kan leje båden selv. F.eks. gennem Christianshavns bådudlejning og café eller hos GoBoat. baadudlejningen.dk og goboat.dk.

designkollektivet_a_foto-hanne-olsen

8. Skæve fund på Nørrebro

På Nørrebro finder du de lidt skævere steder og mindre designerbutikker med navne, der ikke altid er slået igennem bredt. Kombinationen af kvarterer med specialitetsbutikker, små restauranter, interiør og mode giver en levende atmosfære, og du kan gøre gode secondhand-fund. Tag f.eks. en tur ned ad Jægersborggade:

I butikken GåGrøn er alle produkter bæredygtige, og du kan finde ting både inden for indretning, rengøring, engangsservice, tekstiler og en lang række andre områder af hjemmet. gagron.dk.

Keramiker Inge Vincents har både sin egen workshop og butik i gaden, hvor du kan se, hvordan det sarte håndlavede sager bliver til. vincents.dk.

Designkollektivet, som er et fællesskab på ni designere, sælger et udvalg af blandt andet grafiske plakater, smykker, keramik og boligindretning. designkollektivet.dk.

vaernedamsvej_granola

9. En vej uden stress

På Værnedamsvej er det ligegyldigt, om det er iskold juletid eller en strålende sommerdag – den lille gade, som deler Vesterbro fra Frederiksberg, emmer altid af liv, varme og hyggelige stunder. Her kan du få stemning fra duften af nylavet kaffe fra caféerne Granola og Rist og blive inspireret af synet af de friske blomster hos Blomsterskuret og smukt boliginteriør hos Dora. Husk også at slentre ned ad den lille sidegade Tullinsgade, hvor bl.a. Mads Nørgaard har butik, og hvor byens måske bedste boghandel, Thiemers Magasin, holder til. granola.dk, ristkaffebar.dk, blomsterskuret.dk, shopdora.dk, madsnørgaard.dk og thiemers.dk.

stilleben

10. Stilleben

At Stilleben er er gået fra at være en lille sidebutik til Strøget til at åbne endnu en butik ved Nørreport Station og lave egne møbler og sågar køkkener, giver god mening, når man kigger på udvalget. De to kvinder bag formår nemlig at finde de fineste sager og sammensætte dem med de helt rigtige farver til dem, der er vilde med den kreative unikastil, hvor det nynordiske møder tidligere tiders æstetik. stilleben.dk.

tableau.

11. Blomsterkunst

Julius Værnes Iversens blomsterbutik ligner intet andet i Europa. Her forvandles blomster til dramatisk kunst i et lokale indrettet af designer David Thulstrup, der også var med til at indrette Noma i sin tid. Butikken indeholder ikke kun blomster, men udstiller også kreative installationer og mindre interiør i en sammensmeltning af forskellige kunstformer. tableau-cph.com.

little-bakery-and-eatery.

12. Refshaleøen

Det bliver ikke mere Berlin end på Refshaleøen. Hop på den gule havnebus linje 191 og 192, og kom med på opdagelse i et mindre poleret København. De store, rå skibshaller emmer ude og inde af samme energi som Friedrichshain, Kreuzberg og Prenzlauerberg med skiftende samtidskunst på galleriet Copenhagen Contemporary og kæmpe loppemarked hver anden weekend hos B&W Marked på Refshalevej 171 B. copenhagencontemporary.org.

Reffen-området med sine udendørs boder med international streetfood og kunsthåndværk samt musikevents om sommeren er som en daglig festival ved vandet, hvor du desuden kan snuppe en dukkert fra. reffen.dk.

Det er også herovre på den anden side af vandet, at du finder et af byens hyggeligste sommersteder, La Banchina, med udsigt til havnebassinet Krudtløbet. Stedet serverer økologiske grøntsager og bæredygtige fisk – altså ingen kød – på broen og mellem træerne eller indendørs i en træbarak med 16 pladser ved dårligt vejr. labanchina.dk.

Lille Bakery and Eatery er en anden af de små specialbutikker, der har skabt hype. Hipster-brødkrigen har én kaldt den, hvor det for tiden gælder om at ramme netop den tidsånd, der på kort tid tiltrækker horder, som trodser formaninger om hvidt brød for at handle det rigtige sted med den rigtige indretning. lillebakery.com.

Og så må vi jo ikke glemme at nævne Noma 3.0, som man altid kan cykle forbi for at få en burger og et glas naturvin til overkommelige priser. noma.dk.

Læs også