Rejser

10 tips til glamping: Luksusferie i det fri

Som en ny type opdagelsesrejsende søger vi eventyrene fra naturen og det mere vilde og oprindelige liv. Vågn op til lyden af fuglefløjt og udsigt til krystalklart blåt hav, når du åbner teltdugen. Glamping handler om at sanse naturen i afstressende omgivelser uden at gå på kompromis med den komfort, der for mange af os (også) hører med til ferie.

Hvad er glamping?

Glamping er en sammentrækning af glamourøs og camping og beskriver en luksuriøs stil i den spektakulære natur med dens oplevelser – et fusionskoncept mellem det luksuriøse hotelværelse og campinglivet. Glampisten bor i moderne luksus i form af hytter, luksustelte, og med eget toilet, bad, strøm til højttalere og lignende, men det er nok især teltdugen, der virkelig skaber referencen. 
Det bedste ved glamping er, at det giver dig muligheden for at sanse naturen på alle måder, uden at du behøver at knække ryggen på et liggeunderlag og rende rundt i junglen i fem dage uden et bad. Som regel får opholdet følgeskab af gourmetmad og skønne drinks.
 
1. Gilleleje Camping 
I smukke Nordsjælland, nærmere betegnet Gilleleje, finder man safaritelte og husvogne på Gilleleje Camping. Alt er indrettet med gulvtæpper, køleskabe, skøn dobbeltseng og service, så man kan klare sig på bedste glamping-manér. Der kan bestilles hjemmebagt morgenbrød, og morgenmaden kan man få serveret på sengen med lokal most og honning. Campingpladsen ligger i en stor park med masser af smukke gamle træer, kæmpe rododendroner og syrener, og hvis man er til strandliv, ligger stranden to kilometer herfra. Passebækgård Golf er naboen, hvor man også finder en god restaurant. På stedet kan man også ride på kamel og købe is, sodavand, vin og øl. Priser ligger fra 550 kr. for 2 personer pr. nat.
gillelejecamping.dk
 
 
2. Stedsans i Sverige
Stedsans er et dansk bæredygtigt retreat i Bohult i Halland. Her bor man i små hytter med skråtag eller i et af de to kuwaitiske beduintelte. Stedet er kun åbent i weekenden, og man kan booke sig ind enten for 1 eller 2 nætter. Fredag eller lørdag eftermiddag mødes gæsterne til snacks og vin ved bådehuset og nyder den flydende sauna eller hot tub’en i skovbunden, inden man sætter sig til bords. Heraf består 50 procent af maden af råvarer fra egne marker og skove. Værtsparret dyrker permakulturen på giftfrit område med fravær af spild og stærkt forbundet med naturen. Her finder man en ro, der er meditativ og afstressende for krop og sjæl. Et weekendophold koster ca. 7.500 kr. for 2 personer, inkl. mad og drikke. 
 
3. Nordisk Village ved Venedig
Nordisk inspireret glamping er at finde lige uden for Venedig, ja faktisk 35 minutter med båd fra Markuspladsen i landsbyen Ca’Savio beliggende ud til strand på den ene side og Venedigs spektakulære lagune på den anden. 10 bomuldstelte rundt om et fælles centralkøkken og en urtehave, hvor man frit må tage krydderier til sin madlavning. Campen ligger i en smuk, naturlig venetiansk have, og hvert telt har plads til 4 personer, indrettet med 1 dobbeltseng og 2 enkeltsenge, sofa, tøjplads og køleskab. 
I området finder man også en stor swimmingpool, afslapningsområde med stor overdækket pergola og både. Nordisk Village er et spændende globalt camping- og feriekoncept i krydsfeltet mellem enkelhed, naturlige materialer og luksuriøs livsstils-appel på en ganske unik måde. Pris fra ca. 700 kr. for 2 personer pr. nat.
 
 
4. Harvest Moon i Skotland
Safariteltene ligger lige ved siden af den storslåede Tyningham strand 50 km øst for Edinburgh med dejlig udsigt over marker og klitter. Glamping-stedet har syv rummelige, komfortable og luksuriøse safaritelte med yderligere toilet en suite og varme brusere. Køkkenarealet har brændeovn med ovn og gryder, pander, porcelæn og bestik. Oplagt for børnefamilier, da stedet også har høns, pygmægeder og alpakalamaer.
Priserne ligger fra ca. 4.750 kr. for 6-8 personer i et telt pr. nat.
 
5. Westgate River Ranch Resort i Florida
Hvis du er vild med heste, er Westgate uden for Orlando i Florida stedet.Her bor du i tipi ved en autentisk stor ranch. Naturen er uberørt og en del af det vilde Florida, her er cowboytemaer, aktiviteter som bue og pil, ridning og rodeo. Der er flere diners og restauranter på stedet og også fint til børnefamilier. Priser for luksustipi fra 2.200 kr. ved 2 voksne og 2 børn under 12 år pr. nat.
 
 
6. Agusto Beach i Mexico
Krystalklart turkisblåt hav, fint hvidt sand og masser af kokospalmer samt den fantastiske mayakultur med dens imponerende ruiner finder du halvanden times kørsel syd fra Cancun i det bohemefyldte Tulum på Yucatan-halvøen i Mexico. Her kan du dykke med hajer og kulørte fisk, svømme i cenotes, ro i kajak, stå på SUP-board, cykle, nyde ceviche, fisketacos, guacamole og Margaritas. Forestil dig selv på en solskinsdag, liggende i hængekøje under palmerne med udsigt over den smukke Mexicanske Maya-riviera, med din yndlingsdrink i hånden, lyttende til havet og strandlivet. Her glamperer man i smukt indrettede 2-personers telte i en kokospalmelund. I baren kan man købe forskellige retter og drikkevarer. Lige sydfor ligger det fantastiske Sian Ka’an Biosphere Reserve, et UNESCO-område, der er hjemsted for et rigt dyreliv, der lever i våde moser og dybe blå laguner. Priser ligger fra ca. 550 kr. pr. nat i 2-personers telt.
 
7. Elephant Hills Elephant Camp & Rainforest Camp i Thailand
Thailand er rig på glamping, og midt i Khao Sok-nationalparkens smukkeste område ligger det fantastiske Elephant Hills med to glamping-camps: Elephant Camp midt i junglen og Floating Rainforest Camp, et flydende resort midt i Cheow Larn-søen. Begge camps byder på indkvartering i luksussafaritelte med alle moderne faciliteter, herunder rigtige senge og eget bad og toilet.
Under opholdet i Elephant Camp kan man opleve og møde elefanter og deltage i fodring og pleje af de store dyr, der lever under gode forhold. Middag og drinks indtages i Jungle Explorer Club, og der kan bades i en pool med en af Thailands smukkeste udsigter. På den flydende camp bor glampisten i telte på pontoner med betagende udsigt over den spejlblanke sø og med egen kajak til rådighed. På guidede ture kan man gå i land og opleve områdets dyreliv og frodige regnskov.
Priser ligger fra 15 dage til 15.115 kr. pr. person.
 
 
8. Paperbark Camp Jervis Bay i Australien
Paperbark Camp i Jervis Bay i New South Wales er omgivet af frodig natur. Her hersker ro og intensitet mellem bush og outback. Hvid sandstrand, mangrove, dyreliv og skøn australsk bushstemning venter én. Her bor man i luksuriøse safaritelte, og hovedhuset er et træhus på høje pæle omgivet af eukalyptus- og paperbarktræer. Om dagen kan man gå på udkig efter bushens kænguruer – og igen om aftenen, med lommelygte, efter pungrotter. Lån en cykel og kør lidt længere væk. Eller hop i en kajak eller en kano på floden og oplev den lokale by Huskisson, efterfulgt af en badetur ved den lange hvide strand. Der er tre nationalparker i nærheden, Booderee med mange kilometer vandreruter, selve Jervis Bay og Jervis Bay Marine Park. Du kan selv arrangere hvalsafari og tage på guidet tur i havkajak, på delfincruise eller på fisketur. Området er det mest populære til dykning næst efter Great Barrier Reef. Priser fra 7.600 kr. for 2 personer for 4 dage + 3 nætter, inkl. halvpension.
 
9. The Highlands i Tanzania
5-stjernet luksus og en unik naturoplevelse med glamping i eget kuppeltelt under stjernerne. The Highlands er anlagt som et avanceret low impact-projekt i et afsides område af Ngorongoro-krateret i Tanzania – ambitionen er, at hverken krateret eller de naturlige beboere skal kunne mærke, man er her. Teltkuplerne er opført på pæle, så man ikke kommer i berøring med de omkringliggende økosystemer, og hele campen drives af solkraft, regnvand og biogas. The Highlands sætter nye standarder for teltcamps og bringer én tæt på Ngorongoro-kraterets mest dramatiske vulkaner og det rigeste dyreliv – langt væk fra de gængse safariruter. Priser fra 26.000 kr. for 2 personer for 4 dage + 3 nætter, inkl. alle måltider og gamedrives.
 
10. Heartland på Fyn
Festivalen Heartland afholdes hvert år i Slotsparken omkring Egeskov Slot på Midtfyn og har stor succes med deres glamping-stil, som folk valfarter til fra hele verden. Her bor du kun 200 meter fra festivalpladsen og det smukke slot. Bo på Hotel Heartland i boutique tents med fast gulv og indrettet med smagfuldt interiør, 2-4 luksus-gæstesenge med madrasser, dyner og puder med sengetøj, håndklæder, lampe, indlagt strøm til f.eks. telefon, computer eller hårtørrer og aflåseligt indgangsparti. Der er glampingtilbud for enhver smag i form af forskellige telte.
 
 

 

Læs mere om: