https://imgix.femina.dk/media/sondag/2014/03/10/wordbase/wordbase-stor.jpg
Kultur

Nyt smartphonespil: Spil skak med ordene

4. marts 2014
af Redaktionen
Wordbase er et spil til iPhone, som kombinerer taktiske elementer fra skak med elementer fra det klassiske krydsord. Det giver en cocktail, hvor de små grå kommer på overarbejde samtidig med, at underholdningsværdien er i top. Inden længe kommer Wordbase også til Android.

Det nye strategiske smartphonespil Wordbase er på kort tid blevet så populært, at det på blot ni uger blevet hentet mere end 100.000 gange.

Wordbase spilles på en plade af tilfældigt udvalgte bogstaver, hvor hver spiller har en base i hver sin ende af pladen. Målet er at danne en ordkæde af korrekt stavede ord, der starter i hjemmebasen og snor sig til modstanderens base. Ordkæden kan dog blive brudt, hvis modstanderen staver sig igennem den, så man er nødt til at være taktisk for at vinde. Så snart du rammer din modstanders base, har du vundet spillet.

Vi har bedt to Wordbase-spillere om at fortælle, hvorfor de er vilde med at spille wordbase.

- Jeg blev anbefalet at spille af mine kolleger og jeg er vildt imponeret over, at det er så nemt at komme i gang med. Visuelt er det super lækkert og spiloplevelsen bliver bare bedre og bedre, fordi spillet åbner sig mere og mere op i takt med at man spiller. I begyndelsen tror man bare, at det handler om at spille sig til den anden ende af pladen, men ret hurtigt bliver man klar over, hvor vigtigt det er, at man også ind tænker noget taktik, fortæller Kamilla, der har spillet i en uge, men som allerede er helt bidt af det.

LÆS MERE om Wordbase her!

Helle har været med siden begyndelsen, da Wordbase blev udgivet i App Store i december 2013:

- Jeg synes Wordbase er hyggeligt - men samtidig er det også intelligent tidsfordriv. Man kan tage telefonen frem og spille, når man har lyst og det lige passer ind i programmet. Der er store krav til taktikken, så der er det en fordel, at det ikke foregår på tid, for så gør det ikke noget, at man sidder et kvarter og summer over et enkelt ord. Spillet kan hele tiden vende og det er interessant, at man kan spille om aftenen lige inden man går i seng og tro, at man har fat i den lange ende - og næsten morgen, når man vågner, har ens modspiller lige fået spillet til at vende 180 grader, fortæller Helle.

Du kan også finde Wordbase på Facebook - læs mere her!

Læs også