https://imgix.femina.dk/media/article/mads_mikkelsen.png
Popkultur

Mads Mikkelsen om mulig Oscar-nominering: "Det er fantastisk!"

29. januar 2021
af Rød Løber
Foto: Marco Provvisionato / IPA
Filmen "Druk" nyder stor anerkendelse både i Danmark og i udlandet, og hvis man skal tro på rygterne, bliver både filmen og Mads Mikkelsens hovedrollepræstation nomineret til en Oscar.

Den danske film ”Druk” er blevet mødt med ros og gode anmeldelser, siden den første gang rullede over det store lærred 24. september 2020.

Filmen, der er instrueret af Thomas Vinterberg, og som har Mads Mikkelsen i hovedrollen, er blevet set mere end 800.000 gange i biografen.

Men det er ikke kun i Danmark, seerne er vilde med filmen om gymnasielærerne, der igangsætter et eksperiment, hvor de hver dag skal ramme en promille på 0,5 for at frigøre sig fra deres fastgroede tilværelser.

”Druk” har nemlig også fået masser af opmærksomhed i udlandet, og der går nu rygter om en mulig Oscar-nominering af ikke blot filmen, men også af den hovedrolle, som Mads Mikkelsen spiller.

- Jo tættere filmen kommer på en nominering i kategorien "Bedste film" og ikke bare "Bedste udenlandske film", har der været noget buzz omkring hovedrollen, som er mig. Det er fantastisk, siger Mads Mikkelsen.

Elsker ”Druk”

Selvom der endnu ikke er offentliggjort nogle nomineringer, er Mads Mikkelsen glad for den Oscar-buzz, der har været på det seneste.

- Vi ved, at det er en anderledes kamp at komme ind i den verden, fordi det oftest er amerikanske film, der bliver nomineret til de priser, men lidt buzz er bedre end ingen buzz, så vi er meget tilfredse, siger han.

- LÆS OGSÅ: Le Gammeltoft: "Jeg er slet ikke så hård, som folk tror"

Og det er ikke kun Oscar-buzzen, han er tilfreds med. Han er også godt tilfreds med sin egen præstation i filmen.

- Jeg elsker filmen. Det er en af de film, jeg faktisk kan se et par gange, hvor jeg ikke har noget, jeg vil lave om. Det er ikke, fordi at det var perfekt, men jeg føler, at det er det rette for filmen. Så i forhold til at være tilfreds med min præstation, så er jeg det, fortæller han.

Det store prisuddelingsshow skulle være afholdt i februar, men på grund af coronapandemien løber det først af stablen 25. april.

Om det bliver til en Oscar-nominering, må tiden vise, men det ville ikke være første gang, at Danmark har fik plads blandt de store kanoner. De fleste husker nok også, da ”Hævnen”, der er instrueret af Susanne Bier, løb med prisen for ”Bedste udenlandske film” i 2010.

Hør Mads Mikkelsen fortælle om de mulige Oscar-nomineringer her:

Læs også