https://imgix.femina.dk/media/article/dr-0557010.jpg
Kultur

Lena gik bananas og strøg til finalen: Her er hendes yndlingskage (vi alle kan være med på)

26. november 2020
af Redaktionen
Foto: DR
Lena Thorsson fra "Den Store Bagedyst" kreerede sidste lørdag et mesterværk formet som en banan. Det førte hende til finalen, men Lena mener selv, at hendes bagekundskaber er mere held end forstand.

Lena Thorsson, der er skolelærer og bor i kollektiv med sine forældre, gik fuld bananas i lørdagens afsnit af "Den Store Bagedyst".

Temaet var "Kunst i kagerne", og det fik Lena til at kreere en banankage — som i virkeligheden ikke var en banankage.

Inspirationen til hendes marcipanovertrukne kage i skriggul kom fra det ikoniske billede af en overmoden banan skabt af kunstneren Andy Warhol tilbage i 1967.

Som et sjovt lille twist fandt hun også inspiration hos kunstneren René Margritte.

- Margritte har det her billede med piben, hvor der står: "Dette er ikke en pibe". Det vil jeg gerne føre videre i min kage.

LÆS OGSÅ: Er Mads en miniudgave af Grigo? Bedøm selv

https://imgix.femina.dk/lena_banankage.png

- Så selvom det ligner en banankage, er det det overhovedet ikke. Jeg synes, det her med billedernes bedrag er sjovt, fortalte Lena i lørdagens afsnit.

Til kagen havde Lena fået fingrene i en "gigant banana"-form, men derudover bestod hendes mesterværk af pistaciebunde med lime, limecurd og kirsebærmousse frem for moste bananer. Og dommerne var vilde med ideen.

Helt i kage

Men selvom Lenas alternative banankage var en succes, er det ikke sjældent, at livet går i kage. Det fortæller hun blandt andet i videoen herunder.

- Livet går jo lidt i kage løbende. Om det så er, når man kommer til at vaske en rød sok sammen med det hvide tøj, eller når man taber et kagefad. Du ved ...

Og ja. Det kaldes vist bare livet.

I videoen fortæller Lena om sin yndlingskage og bedste bageminde

Selvom Lena har styr på at bage yndlingskagerne, sker det også, at hun bliver usikker i et køkken. Det gør hun eksempelvis, når det handler om chokoladearbejde.

- Jeg tænker tit, at når det lykkes, så er det lidt mere held end forstand.

- Men heldigvis kan man godt være heldig mange gange, siger hun.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_4.png

Læs også