https://imgix.femina.dk/media/7ce8c2cf1a3f482289584b83be31ee08.jpg
Popkultur

Kronprinsesse Victoria og kærligheden

11. juni 2010
af Britta Bjerre
Foto: All Over Press
Da Sveriges kronprinsesse Victoria lørdag den 19. juni 2010 sagde ja til sit hjertes udkårne, Daniel Westling, er det ikke bare en god historie. Det er et moderne eventyr.

Da Sveriges kronprinsesse Victoria lørdag den 19. juni 2010 sagde ja til sit hjertes udkårne, Daniel Westling, er det ikke bare en god historie. Det er et moderne eventyr.

Historien om kronprinsesse Victoria og Daniel Westling er fyldt med kampe, udfordringer og forhindringer.

Men også masser af kærlighed.

Derfor er det et moderne eventyr om en prinsesse, der, i bedste Klods Hans-stil, valgte en helt almindelig fyr til sin udkårne.

Eventyret begyndte, da kronprinsessen trådte ind i et dengang nyåbent fitnesscenter, hvor Daniel var medejer. Hun fik ham som sin personlige træner.

Ligesom prinsessen i Klodshans var Victorias agenda hurtig klar: Hun ville have Daniel. Ikke en eller anden nok så præsentabel prins, men Daniel på trods af hans borgerlige baggrund.

En stærk prinsesse

Og deri ligger selve eventyret: En prinsesse, der sætter al sin vilje ind på selv at vælge sin prins, som så siden sættes på en række prøver. Ikke mindst den prøve, der hed, at Victorias forældre ikke brød sig om datterens valg.

Her var det, så vidt vides, mest farmand, der var på tværs. Han som ellers selv gik uden for de kongelige rækker, da han fandt sin Silvia Sommerlath.

Men prinsesse Victoria er stærk og har kæmpet før. Hun ved, hvordan det er at sætte sig et mål og stædig forfølge det helt derud, hvor andre havde givet slip for længst.

Tilbage i 1997 var hendes mål at blive tynd. Det endte med en besættelse, der slog over i sygdommen anoreksi.

Også i barndommen mødte Victoria modstand, for hun måtte snart sande, at selvom hun var kronprinsesse, havde hun svært ved at læse. Hun sakkede bagud i skolen.

Senere viste det sig, at hun var ordblind. Desto sødere må smagen af sejr havde været, da hun senere blev student med fine karakterer.

Tryghed hos Daniel

Hos Daniel Westling skal Victoria ikke kæmpe. Hos ham mødte hun ingen opskruede forventninger, som hun følte sig nødsaget til at leve op til. Ingen krav om at være noget bestemt ud over at være den, hun egentlig er.

På pressemødet i forbindelse med forlovelsen udtalte hun netop:

"I og med Daniel og jeg var trygge ved hinanden fra første øjeblik, erkendte jeg, at han også var en person, der gav mig så utroligt meget. Der er en god personlig kemi imellem os. Vi komplementerer hinanden godt."

Første gang den svenske offentlighed blev klar over, at Victoria og Daniel dannede par var i forsommeren 2002.

Dengang prøvede de at skjule forholdet.

I dag bor parret sammen i en fløj på Drottningholm Slot, men flytter inden længe ind på det smukke slot Haga.

Victorias bryllupsdag bliver selvfølgelig det allerstørste eventyr for hende selv. Hun, der vidste, hvad hun ville, nemlig kærligheden. Og for ham, hun endelig får.

Lad os så blot håber og tro på, at de lever lykkelig til deres dages ende.

Læs også