Meghan og Harrys sidste besked
Underholdning

Meghan og Harry: Her er deres sidste besked som royale

31. marts 2020
af Katrine Bojen Krogh
Foto: Shutterstock
Tiderne som royale medlemmer er ved at være forbi for hertugen og hertuginden af Sussex. Her er deres sidste besked, inden de begynder deres nye liv.

Tirsdag d. 31. marts markerer prins Harry og hertuginde Meghans sidste dag som ’fremtrædende medlemmer’ af den britiske kongefamilie. I stedet starter et mere uafhængigt liv i det mondæne Californien, nærmere betegnet Hollywood, som royale seniormedlemmer.

LÆS OGSÅ: Dette billede af Harry og Meghan går verden rundt

Dermed er det slut med at udføre opgaver for dronning Elizabeth og det britiske kongehus, og det er også et farvel til deres royale titler og apanage. For snart er Windsor byttet ud med USA, hvor den tidligere skuespillerinde Meghan er fra.

En chok-udmelding

Tilbage i januar chokerede de alle, da de meddelte, at de ønskede at opgive deres royale liv og blive økonomisk uafhængige af kongehuset.

Dengang skrev de følgende på deres Instagram-profil Sussex Royal: 'Efter mange måneders overvejelser og interne diskussioner har vi valgt at lave et skifte i år for at finde en ny, progressiv rolle inden for denne institution. Vi træder tilbage fra rollen som 'fremtrædende' medlemmer af den royale familie og vil arbejde på at blive økonomisk uafhængige, samtidig med at vi stadig fuldt ud vil støtte Hendes Majestæt Dronningen.'

Til det udtalte dronning Elizabeth følgende: 'Jeg anerkender de udfordringer, de har oplevet som et resultat af den intense snagen i løbet af de sidste to år, og jeg støtter deres ønske om at få et mere uafhængigt liv.'

LÆS OGSÅ: Coronavirus: Meghan og Harrys besked til alle

Tid til familien

Meghan fødte parrets første barn, sønnen Archie, i begyndelsen af maj sidste år. Og et familieliv med ro er vigtigt for parret, hvilket også var en af begrundelserne for deres megxit.

'Denne geografiske balance giver os mulighed for at opfostre vores søn med en mulighed for at værdsætte den kongelige tradition, han blev født ind i, samtidig med at vi giver vores familie plads til at fokusere på det næste kapitel - heriblandt en ny velgørenhedsorganisation.'

I krig med britiske medier

Og ro til familien kan være svært at få med den britiske presses voldsomme bevågenhed. Beslutningen kom da også efter en turbulent tid, hvor parret var i krig med flere britiske tabloidmedier.

Blandt andet lagde de sag an mod aviserne The Sun og Daily Mirror for telefonhacking, og mod mediet Mail on Sunday for at offentliggøre et af Meghans private breve til sin far.

LÆS OGSÅ: Meghan Markle har det bedste kælenavn

Farvel og tak

I anledning af deres sidste dag som ’fremtrædende medlemmer’ takker parret af på deres Instagram med en sidste besked på deres profil Sussex Royal. For dronning Elizabeth har bedt parret om ikke at bruge deres mærke Sussex Royal, fordi de ikke må sælge dem selv som royale længere, og derfor må de tage afsked med deres 11 millioner følgere.

Læs deres sidste besked her:

'Selvom I måske ikke ser os her, fortsætter arbejdet. Tak for dette fællesskab, for støtte, inspiration og fælles engagement for det gode i verden. Vi ser frem til snart at genoptage forbindelsen med jer. I har været fantastiske,' lyder det i opslaget, underskrevet ’Harry og Meghan’.

Harry og Meghan mødte hinanden på en blind date i juli 2016. Efter to dates i London tog de til Botswana i Afrika sammen. Efter cirka halvandet års forhold friede Harry til Meghan i november 2017. De blev gift i maj og fik sønnen Archie den 6. maj 2019.

LÆS OGSÅ: Meghan Markle tilbage til TV: Det skal hun nu

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_4.png

Læs også