Geo
Underholdning

Komikeren Geo: ”Jeg vil virkelig gerne have et barn eller to mere”

18. september 2017
af redigeret til web af redaktionen
Foto: Sif Meincke
Da Geo blev skilt, var han sikker på, at han ALDRIG mere skulle have et fast forhold. Men så mødte han lægen Ditte fra Aarhus … Nu skal de giftes og drømmer om et fælles barn. Der er bare lige det, at Geo har haft testikelkræft.

Geo om at blive skilt og blive forelsket igen

Mænd, der får testikelkræft, har statistisk set større risiko for at blive skilt, siger komikeren Geo.

Dén statistik blev han selv en del af efter et kræftforløb, hvor han tilbage i 2011 først fik konstateret testikelkræft, som efterfølgende bredte sig til den ene lunge. Sygdommen vendte op og ned på hans verden.

– Efter sådan et forløb stiler man efter at komme tilbage til det sorgløse liv, det liv, man kender. Det kommer man bare ikke. Det kom meget bag på mig. For det første skulle jeg pludselig til at genoverveje, hvad jeg lavede professionelt. For det andet var jeg blevet prikket til. Jeg var blevet gjort opmærksom på: Du har altså en udløbsdato, hvad skal du nu i livet, er du glad for at være, hvor du er i det? Det er voldsomt store ting. Jeg havde også dårlig samvittighed over for min datter, som har set alle de her sygdomsting og syntes, jeg skulle gøre det så godt som muligt for hende hele tiden. Og ja … jeg begyndte også at overveje: Er det ægteskab, jeg er i, det, jeg skal være i?

Geo er lige nu aktuel med bogen ”Hva’ så nu?” om netop alle de ting i forbindelse med et kræftforløb, man ikke læser om i brochuren fra hospitalet. Hvordan kræft ændrer ens selvopfattelse, familielivet, ægteskabet.

Kæmpede i tre år

Hvad gjorde sygdommen ved dit ægteskab?

– Det GIK jo ikke forrygende i forvejen. Men så tænker man: Nå, men vi har et barn (datteren Effie på ni, red.), og skal vi ikke lige prøve, og det har jo været godt engang. Når man så opdager, at der er tidsbegrænsning på, begynder man at tænke: Er det det her, jeg vil spilde mit liv på? Man begynder i en helt anden grad at tænke: Hvad er godt i det her, og hvad er dårligt? Vi prøvede i tre år, der gik tre år, før vi blev skilt. Jeg tror bare, at sådan en sygdomsperiode er med til at give det et ekstra skub. For man kan altid gå og tænke: Vi har jo et barn sammen, og alle har problemer, og det er også rart, at der kun er halv husleje. Men pludselig bliver man ligeglad med halv husleje. Pludselig er penge ligegyldigt. Så vil man bare hellere være lykkelig og bo i en mindre lejlighed. Sådan en sygdomsperiode sætter virkelig toget med tanker i gang.

– I den periode på syv-otte måneder, hvor jeg får det konstateret og bliver opereret og er i kemo og nogle måneder efter – dér var vi gode, dér skændtes vi ikke, vi kæmpede mod sygdommen. Men så snart det var overstået, gik det bare tilbage til, hvad det havde været og endnu værre.

I Geos bog indgår hans ekskone som en naturlig del af forløbet. Men hvad siger eks’en mon til at være del af en bog, der blandt andet handler om optakten til skilsmissen? Geo var begyndt på den, mens de stadig var sammen, og en dag han og Effie tog til en fødselsdag, blev hun hjemme for at læse, hvad han indtil da havde nået at skrive.

LÆS OGSÅ: Geo efter kræften: "Ikke sjovt at være kendt og syg"

– Hun syntes, det var for personligt. Så jeg ved ikke … jeg ved faktisk ikke. Jeg har ikke sådan rigtig kontakt med hende, jo, vi snakker praktisk sammen om Effie, men vi er ikke personlige venner mere. Men jeg håber jo ikke … altså jeg synes ikke, jeg skriver noget om hende, som man ikke ville kunne holde til at høre.

I bogen beskriver han, hvordan han en dag – efter endnu en ophedet diskussion - skriver et brev. Brevet starter med sætningen ”Jeg vil skilles”. Han putter det i lommen. Går med det i tre uger. Indtil en aften, hvor en begyndende diskussion lurer og får ham til at tage beslutningen. Han giver hende brevet, beder hende læse det og advarer hende om, at det ikke er rar læsning. Den aften er det slut.

Sæd i en fryser

Det siges jo, at ”mænd finder en ny, og kvinder finder sig selv”. Men Geo fandt ikke en ny. Han fandt sig selv. Før han så fandt en ny. Og det var slet ikke planen.

Geos nye kæreste hedder Ditte, men han kalder hende konsekvent Lægen, fordi hun, ja, er læge. De to mødtes på en bar i Aarhus efter Geos skilsmisse fra Effies mor på et tidspunkt, hvor han havde lovet sig selv, at han aldrig mere skulle leve i et fast forhold.

– Jeg var SÅ træt af kvinder.

Men Lægen gjorde Geo lykkelig. Effie var også vild med lægen. Så Lægen flyttede for at være sammen med Geo.

– Jeg friede til Lægen, 12 timer efter at hun var flyttet ind. Jeg har jo vidst længe, at jeg gerne ville giftes med hende, for nu har jeg mange års erfaring med kærlighed, og jeg kunne mærke, at den følelse, jeg har for Lægen, er den vildeste, jeg nogensinde har haft. Jeg var ikke i tvivl.

LÆS OGSÅ: Geo lettet over sin fars død: "Jeg var bange for, at han ville skade min datter"

Den 23. september skal Geo og Lægen giftes. Og så er der jo lige det med flere børn.

– Jeg er jo noget steril dernede. Det er en underlig ting, at man ikke bare kan gå i gang og se, hvad der sker.

I en dybfryser på Riget står 12 ”strå” med sædceller tilhørende Christian Geo Heltboe. De er hans eneste mulighed for at sikre sig genetiske arvinger. Han nåede at redde en portion sædceller før kemoen – i et lille dertil indrettet rum på Riget med verdens dårligste og mest slidte pornoblad som eneste hjælpemiddel.

– Men der er jo risiko for, at de dør, når de bliver tøet op. Det gør mig sådan helt huuu … Vi vil jo gerne have børn. Det er planen. Jeg vil virkelig gerne have et barn eller to mere. Give Effie en bror eller søster, og give Lægen et barn. Lægen har ikke børn endnu, forhåbentlig får hun det med mig

Om Geo alias Christian Geo Heltboe:

  • Komiker og standupper
  • 42 år
  • Far til Effie på ni år
  • Meget snart gift med læge Ditte Skovgaard March – som han konsekvent kalder Lægen.
  • Aktuel med: Bogen ”Hva’ så nu?” om, hvordan en kræftsygdom forandrer livet for altid.
https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_4.png

Læs også