Gift ved første blik
Popkultur

Her er de første par, der siger ja til hinanden i “Gift ved første blik”

25. august 2023
Af Signe Larsen
Foto: Snow Productions/DR
Den niende sæson af “Gift ved første blik” er netop blevet skudt i gang, og vi har allerede et bud på, hvem af parrene der forbliver gift.

Det var næsten til at høre Rasmus og Michaels hjertebanken gennem skærmen, da de mere eller mindre tålmodigt hver især stod og ventede på deres brud.

Ned ad gulvet kom Sara og Jeanette pludselig til syne, og brudeparrene hilste for første gang på hinanden.

Det er ellers sjældent, man ser nogle give hånd til hinanden og cirka to minutter efter sige ja til at være ægtefolk. Men sådan går det – som altid – lettere akavet til i kærlighedseksperimentet “Gift ved første blik”, der netop har haft premiere på sin niende sæson på DR.

https://imgix.femina.dk/2023-08-24/DR-0739616.jpg

I det første afsnit af sæson 9 er det henholdsvis Sara og Rasmus og Jeanette og Michael, der siger ja til hinanden.

Og noget tyder på, at de ændringer, som DR har lavet i konceptet, har givet pote. For årets to første par virker faktisk til at være godt matchet.

29-årige Sara fra Fyn arbejder i Energistyrelsen og som hundetræner. Hun bliver gift med Rasmus på 31 år, der arbejder med solceller og grøn omstilling. Han bor på Frederiksberg, men kommer også fra Fyn.

Michael på 39 er IT- og digital direktør og bor på Frederiksberg. I første afsnit siger han ja til Jeanette på 30 år, der bor ved Køge (uhyggeligt tæt på Michaels forældre) og ejer en tøjbutik.

Det er ingen hemmelighed, at succesraten i programmet indtil videre har været utrolig lav.

Siden 2013 er 10 singler hvert år blevet gift med på TV. Kun fire par er forblevet sammen trods eksperterne i programmets matchmaking skills.

I år har DR rystet posen og skiftet alle tre eksperter ud, droppet bryllupsnatten, tilføjet flere pauser og ikke mindst et møde mellem alle de nygifte par. Alt sammen med håbet om, at parrene bliver sammen.

I TikTok-videoen ovenfor giver vi vores bud på, hvem af de to første par, der uden tvivl kommer til at forblive gift efter programmet.

Vil du lytte til femina update? Så lyt til vores podcast, hvor vi en gang om ugen dykker ned i en af de største historier fra vores verden og folder den ud for dig. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Læs også