https://imgix.femina.dk/media/article/prinsesse_diana_2.png
Kultur

"Dianas bulimi var en måde at rense ud i de følelser, hun ikke kunne kontrollere"

16. november 2020
af Freja Bang Lyngbo
Foto: Netflix
Med rollen som prinsesse Diana i "The Crown" bliver Emma Corrin mindet om, hvordan vores forhold til mad og krop kan være så tæt forbundet til, hvordan vi har det følelsesmæssigt.

- Vil du være vores Diana?

Verden stod stille et øjeblik, da Emma Corrin trådte ind i lokalet, hvor "The Crown"-instruktøren Josh O’Connor sad på knæ og tilbød hende sit livs rolle. Det fortæller den 24-årige skuespiller til magasinet Glamour.

Hun spiller prinsesse Diana i sæson fire af Netflix’ storserie om det britiske kongehus, der har premiere 15. november.

Hun er beæret over at få lov til at portrættere prinsessen, som mange vil kalde for et ikon. Men det vil Emma Corrin ikke.

- Jeg synes, at ordet ikon, specielt i reference til Diana og andre kvinder, vi sætter op på en piedestal, er en smule reducerende, siger hun i interviewet.

- Ordet undergraver Dianas smukke kompleksitet og den person, hun var. Hun blev kaldt "folkets prinsesse", fordi folk følte, de kunne relatere til hende — det er så meget vigtigere end at være et ikon.

LÆS OGSÅ: Hvem ligner prinsesse Diana mest?

https://imgix.femina.dk/the_crown.jpg

Kroppen og følelserne

Kropsidealer fik en helt ny betydning for Emma Corrin, da hun i serien skulle portrættere Diana, mens prinsessens kamp mod bulimi var på sit højeste.

Hun var derfor meget fokuseret på at repræsentere Dianas mentale helbred og hendes problemer med bulimi på den rigtige måde.

- Dianas bulimi var en måde at rense ud i de følelser, hun ikke kunne kontrollere.

- I serien er Dianas forhold til sin krop så dikteret af de følelser, hun gennemgår. Det var meget interesssant at blive mindet om, hvordan vores forhold til mad og krop kan være så tæt forbundet til, hvordan vi har det følelsesmæssigt, siger hun til Glamour.

https://imgix.femina.dk/emma_the_crown.jpg

Emma deler også den afdøde prinsesses oprørske karakter, men med et twist af generation Z. Under interviewet med Glamour hiver hun op i ærmet på sin t-shirt for stolt af vise sin behårede armhule til journalisten.

- Jeg har egentlig ville lade det gro i et par år nu, men jeg er nyligt single, siger hun.

- Jeg har ikke gjort det før, fordi jeg har været i et forhold, og jeg tror, jeg er blevet programmeret til at tænke, at jeg skulle barbere mig for vores begges skyld. Men fuck det — jeg har egentlig ikke rigtig lyst til at barbere mig!

I videoen fortæller Emma Corrin om hendes tanker om at blive kendt

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_4.png

Læs også