Kultur

Det her er vores jul

12. november 2013
af Ida Dahl
foto Ida Dahl, Pantherstock
Julen er fyldt med traditioner. SØNDAG har spurgt 4 kvinder, hvilke traditioner de forbinder med julen

Det er ved at blive køligere, og butikkerne pynter op med lys og røde farver. Det kan kun betyde en ting - at julen nærmer sig. Vi har været ude i det kølige vejr for at snakke med fire kvinder om deres syn på den gamle højtid, deres planer for årets julefest, og hvad de ønsker sig i gave.

Ingen jul uden brunkager. Få opskriften på julens bedste småkage

Tove Hyldrup, 75 år, bor i Vanløse

Tove tilbringer julen sammen med sin familie hjemme hos sin datter.

"Det, der er vigtigst ved julen, er samværet og de gamle traditioner - for eksempel de gamle salmer og sange," siger Tove.

Hun synes, at julen kan komme til at handle for meget om penge og gaver. Ifølge hende skal der sættes mere fokus på hyggen og hinanden.

Er du i tvivl om, hvordan du laver den perfekte juleand? Klik her og få opskriften på and med sauce og brunede kartofler

Lene Zeuner, 65 år, bor i Als

Hver andet år holder Lene jul med sine børn og børnebørn, og hvert andet nyder hun julen med sin mand. Da Lene var barn, havde hun flere forventninger til både gaverne og samværet med familien, men selv om julen ikke fylder lige så meget hos hende i dag, har hun stadig store forventninger til højtiden.

 

Signe Mollerrup, 44 år, bor i København

Signe fortæller, at hun plejer at være hjemme, men i år skal hun i sommerhus med sin familie. Hun har ikke lige så store forventninger til julen i dag, som hun havde, da hun var barn, og synes at det hele hurtigt kan komme til at handle lidt for meget om gaver og penge.

"Det vigtigste er jo at hygge sig med hinanden, ikke hvor mange gaver man får. Det er også svært at finde de rigtige gaver til mine børn - de har næsten alt!" siger Signe.

 

Lena Tomsen, 63 år, bor i Kolstrup

Lena nyder julen sammen med sine børn hvert år. Hendes forventninger til julen er at slappe af og hygge sig med sin familie. Lenas forventninger har ikke ændret sig, siden hun var barn.