16. december - julesmåkager: Opskrift på julede ladyfingers
Opskrift: Gitte Heidi Rasmussen
Julesmåkager - Lady fingers med mindre smør
Britta Bjerre, Journalist
I min familie skal vi altid tælle kalorier – ikke at forveksle med, at vi også altid gør det – men i juletiden har vi en stiltiende fællesaftale om at give os selv løse tøjler i den retning.
Alligevel er det nu dejligt, synes jeg, at kunne række ud efter disse lækre, lette og julede Lady fingers, som SØNDAGs madskribent Gitte Heidi Rasmussen lover indeholder mindre smør end traditionelle julesmåkager. Bare 1 spsk smør rækker til cirka 45 fingers.
Hvad siger I så! Og de er oven i købet hurtige og nemme at lave. Så det kan nås endnu.
God Jul derude, Britta Bjerre, Journalist
Ingredienser til julede lady fingers:
Tid: 20-25 min.
Ca. 45 stk.
2 æg str. L
250 g sukker
Skal fra ½ økoappelsin
½ tsk stødt kardemomme
225 g hvedemel
½ tsk hjortetaksalt
75 g polenta eller majsgryn
1 spsk smør
100 g mørk chokolade
Sådan laver du de julede ladyfingers:
1. Pisk æg, sukker, revet appelsinskal og kardemomme luftigt og skummende.
2. Sigt mel samt hjortetaksalt, tilsæt polenta og rør det i æggemassen sammen med blødt smør.
3. Tril dejen til lange, tynde pølser og skær dem i mindre stykker. Læg dem med afstand på en bageplade og bag kagerne i 6-8 min. ved 200 grader.
4. Afkøl på en rist og dyp spidsen af kagerne i smeltet chokolade. Opbevar dem i en tætsluttende kagedåse, når chokoladen er helt stivnet.
Energi pr. kage: 61 kcal.
Fordelt på: protein 6%, kulhydrat 74%, fedt 20%.