14. december: Opskrift på julens bedste æbleskiver
Opskrift: Louise Dandanell Ørsted, Foto: Bjørn Jakobsen
Advent er lig med hjemmelavede æbleskiver!
Trine Fisker Nielsen, webjournalist:
Hver søndag – om det er 1., 2., 3. og 4. søndag i advent – bliver min mormors gamle æbleskivepande fundet frem fra gemmerne, og så bliver der ellers sat gang i æbleskive-bageriet. Og ja, det er uden tvivl det hele værd! De hjemmelavede æbleskiver er klasser bedre end dem fra supermarkedernes frysediske, og de svampede æbleskiver bliver selvfølgelig serveret med flormelis, marmelade og et glas glohedt glas gløgg.
Glædelig 2. søndag i advent
Ingredienser
25 g gær
½ dl lunt vand
2 dl kærnemælk
2 æg
125 g hvedemel
1 spsk sukker
2 tsk kardemomme
½ tsk salt
50 g smør til stegning
Flormelis tilservering
Fyld:
1 æble
2 spsk sukker
1 spsk kanel
Prøv også: Æbleskiver med rigtige æbler
Sådan laver du de hjemmelavede æbleskiver
- Rør gæren ud i vandet. Tilsæt kærnemælk og rør æggene ud i væsken.
- Bland mel, sukker, kardemomme og salt i en skål og pisk det i væsken. Lad dejen hvile overdækket i 45 min.
- Vask og tør æblet og skær det i små terninger. Bland sukker og kanel sammen og vend æbleterningerne heri.
- Smelt smørret i en lille gryde.
- Varm en æbleskivepande op. Fordel lidt smeltet smør i pandens huller og fyld det halvt op med dej, læg æble i og steg dine æbleskiver lysebrune på den ene side, vend og steg den anden side.
- Drys flormelis over og servér evt. med æbleblomme-marmelade, anden marmelade eller is.
Lav lækker julekonfekt - seks lækre konfekt-opskrifter