Parforhold
Kærlighed og sex

5 tegn på, at dit parforhold bør slutte

8. november 2014
af Malene Fich Weischer
foto: Shutterstock
Hvornår er det på tide at sige stop og slutte et parforhold, der bare ikke fungerer? Det er så let at glemme de dårlige dage, når der indimellem dukker en god dag op. Men det holder selvfølgelig ikke. Få psykologens bud på 5 tegn, der vidner om, at parforholdet er nået til sin ende.

Mon ikke de fleste har prøvet at være i et parforhold, hvor man inderst inde godt kan mærke, at det ikke rigtigt fungerer længere - men hvor man alligevel bliver hængende. Måske fordi konsekvensen af at stoppe det virker uoverskueligt, måske fordi man har svært ved at opgive drømmen om at være sammen.

Læs også: 9 ting, som mennsker i stærke parforhold husker at gøre

Det er i hvert fald noget, som den amerikanske psykolog Kristin Davin kender til.

"Hvis du er i et sundt parforhold, så føler du dig tryg og afslappet. Du kan være den, du er. Når du deler dine følelser og tanker, så bliver de anerkendt og ikke latterliggjort," fortæller hun til websitet YourTango.com

"At blive opmærksom på, at man er i et usundt parforhold - eller forhold i det hele taget - kræver at du lytter til din intuition. Den der indre stemme, som vi alle har, og som ofte hjælper os med at tage de rigtige beslutninger. Du bliver nødt til at lytte efter, hvad den siger: Føler du, at du bliver en bedre og gladere person, når du er sammen med din partner - eller det modsatte," fortæller psykologen videre.

5 tegn på, at du er i et dårligt parforhold

Samtidig kommer hun med 5 symptomer, som du efter hendes mening bør være opmærksom på, idet de vidner om, at der er noget galt i parforholdet. De er oprindeligt udformet af livsstilscoachen Yvette Bowlin.

1. Det føles som om, at du aldrig kan finde ud af at gøre noget rigtigt

Din partner fortæller dig hele tiden, at du ikke er god nok. Han eller hun gør grin med din personlighed, og du føler, at du skammer dig over dig selv. Du bliver kun taget til nåde, når du indtager de samme holdninger, som din partner, men hvis I er uenige om noget, så bliver han/hun ekstremt nedladende.

2. Alting handler om din partner - og aldrig om dig

Du har også følelser, men din partner gider aldrig lytte til dem. Det er umuligt for jer, at diskutere et emne, hvor du ikke mener det samme, som din partner, for dine holdninger bliver aldrig hørt og respekteret.

3. Du er ude af stand til at nyde øjeblikket sammen med din partner

Hver eneste dag føles som en ny udfordring - der er aldrig nogle pauser i det pres, du føler, der bliver lagt på dig af din partner. Fokus er konstant på de negative ting, og det virker som om, at din partner hele tiden prøver at holde dig nede.

4. Du føler dig usikker på dig selv, når du er sammen med din partner

Du føler aldrig, atdu bare kan sige, hvad du mener. Du bliver hele tiden nødt til at opføre dig anerledes, end du egentlig er, når du er sammen med din partner - for ellers vil det ikke blive accepteret. Du føler ikke længere, du kan genkende dig selv, og det samme gælder din venner og familie.

5. Du får ikke lov til at vokse og udvikle dig

Hver gang du forsøger at gøre noget anerledes, at udvikle dig og stræbe efter noget, så reagerer din partner med mistro og hån. Der er ingen opbakning eller støtte at hente. I stedet gør din partner, alt hvad han/hun kan, for at holde dig fast i troen om, at du aldrig kommer til at forandre dig selv - eller noget andet, for den sags skyld.

Du kan læse hele Kristin Davins artikel her

Læs også: Sådan ved du, om du er faldet for en psykopat

Læs også