https://imgix.femina.dk/media/1e1f562089ce415f80e408514ccfdae2.jpg
Kærlighed og sex

Vi vil være hinandens eneste ene

9. juni 2011
af Marie Tromborg, Alive.dk
Foto: All Over Press
9 ud af 10 danskere ønsker et monogamt forhold. 3 ud af 10 har alligevel været utro

Swingerklubberne har aldrig oplevet så stor popularitet som nu. Og den seksuelle nysgerrighed er stor blandt danskerne.

Alligevel forestiller langt de fleste danskere sig, at de skal leve i et monogamt forhold uden sidespring.

Det viser en ny undersøgelse, som datingsitet Zoosk har gennemført blandt 1.000 af deres brugere, hvor 92 procent svarer, at det ideelle forhold er et, hvor man forpligter sig til en enkelt person.

Vokset op med tanken
Og det undrer ikke sexolog og parterapeut Else Olesen.

- Selv om flere forsøger sig med åbne forhold, og det fungerer for mange, så er tanken om et monogamt forhold dominerende. Det skyldes nok, at vi er vokset op med en tankegang om, at tosomheden er bedre, end når man er flere om buddet, siger Else Olesen til 24timer.

Hun mener ikke et åbent forhold er en god idé medmindre alt andet er prøvet for at redde forholdet.

Mange er utro
På trods af det udbredte ønske om et monogamt forhold blandt danskerne, viser undersøgelsen også, at en tredjedel af os har været en partner utro.

Anne Lysholm, der er forfatter, foredragsholder og polyamorøs - og derfor har fæere kærlighedsforhold på samme tid i åbenhed for alle involverede - mener, at danskernes mange sidespring er et tegn på, at det er svært at leve på til normen om monogame forhold.

- Jeg tror, at der er en helt naturlig drift, at de fleste af os bliver tiltrukket af andre, end lige den, som vi er kæreste med, siger Anne Lysholm til 24timer.

Giv efter for driften
Hun mener, at man bør efterleve driften, hvis man har den. Dog skal man være helt ærlig over for sin partner, så det ikke ender med utroskab.

- Jeg opfordrer til, at man snakker om sine lyster og drifter allerede, når man indleder et forhold. Men det kan selvfølgelig være svært, for det er et kæmpe tabu at ville have et forhold til flere på en gang, siger Anne Lysholm til 24timer.

Læs også: Dit spejlbillede er din drømmepartner (Alive.dk)

Læs også: Mænd med magt er oftere utro (Alive.dk)

Læs også