https://imgix.femina.dk/media/82453c1e0f964557b245bf91815ce00f.jpg
Kærlighed og sex

Valentinsdag: Her er de mest romantiske film

13. februar 2012
af Mia Qvist Scheelsbeck, Newsdesk, Aller Media
Foto: All Over Press
Danskerne har stemt. Se, hvilke film der er de mest romantiske at se på Valentinsdag.

Der er nok en del danskere, der har købt blomster og chokolade til kæresten i anledning af Valentinsdag, og der er nok en del par, der markerer dagen med en romantisk middag og god rødvin i glasset.

Men Valentinsdag kan også være en god anledning til at leje en romantisk film. En ny undersøgelse viser da også, at der er helt bestemte film, som danskerne synes er de mest romantiske at se på Valentinsdag.

22 pct. af de adspurgte danskere mener, at Pretty Woman fra 1990 er den mest romantiske film og ville gøre det største indtryk at se på Valentines Day, mens The Notebook fra 2004 med Ryan Gosling og Rachel McAdams får 19 pct. af stemmerne og dermed en 2. plads.

Den ægte kærlighed vinder
Titanic fra 1997 får en tredjeplads med 18. pct. af stemmerne.

- Resultatet overrasker mig ikke. Tværtimod. Alle tre film handler om at være tro mod sig selv, sin kærlighed og følge sit hjerte. Det er den romantiske myte om den ægte kærlighed. At der findes den eneste ene, som er den helt rigtige, ens soulmate. Den kærlighed, der vinder på trods af de ydre odds og forskelligheder. I alle filmene møder hovedpersonerne modstand og går gennem forskellige prøvelser, men de bevarer kærligheden også til sig selv. Det er som i eventyret, men trods alt mere realistisk, så man ville måske selv kunne komme til at opleve det. Kærligheden sejrer til sidst, siger Connie Kragelund, der er kærlighedsekspert og kendt fra flere medier.

Her er listen over de mest romantiske film:

1) Pretty woman (1990) - 22 %
Pretty Woman er en af 90'ernes store succesfilm med Richard Gere og den Oscar-belønnede Julia Roberts i hovedrollerne.

2) The Notebook (2004) - 19 %
Allie og Noah forelsker sig og deler en uforglemmelig sommer sammen i det sydlige USA. Allie drager dog bort for at starte på skole, mens Noah bliver tilbage. Han skriver breve til hende hver dag i et år, men får aldrig svar. Da de ved et tilfælde mødes mange år senere er det for sent - Allie er forlovet og skal giftes.

3) Titanic (1997) - 18 %
I 1912 drager Titanic ud på sin jomfrurejse fra England Til New York. Med på rejsen er den unge Rose, hvis familie har oceaner af penge, og Jack, som netop har vundet sin billet i poker. Stik imod al fornuft forelsker de to unge sig glødende i hinanden. Men forude venter et isbjerg…

4) Ghost (1990) - 13 %
Patrick Swayze spiller et spøgelse som slår sig sammen med et medium (Whoopi Goldberg) for at afsløre sandheden om mordet på ham selv - og samtidig redde sin kæreste (Demi Moore) fra en lignende skæbne.

5) Notting Hill - 11 %
Fraskilte William Thacker er indehaver af en ikke særlig succesrig boghandel i Londons Notting Hill-kvarter. Men en tilfældig, håbløs onsdag træder verdens største filmstjerne, Anna Scott ind i butikken. Efter at have ekspederet hende, går William ud for at købe en juice og ramler lige ind i Anna Scott, der bliver drivvåd. Kærlighed opstår mellem de to vidt forskellige mennesker, men tør de finde sammen?

6) Romeo + Juliet (1996) - 6 %
Baz Luhrmanns blændende og utraditionelle fortolkning af William Shakespeares klassiske kærlighedshistorie er fortryllende. Leonardo DiCaprio og Claire Danes spiller henholdsvis Romeo og Juliet.

7) Den eneste ene (1999) - 4 %
Den eneste Ene er en romantisk komedie, hvor alle er helt sikre på, hvad de vil have, og hvem de vil have det med, men hvor det ved skæbnens lune mellemkomst viser sig, at den eneste ene ofte er en ganske anden.

8) Twilight (2008) - 4 %
17-årige Bella Swan er sikker på tre ting: Edward Cullen er vampyr. Der er en del af ham, der hungrer efter hendes blod. Og hun er fuldstændig og håbløst forelsket i ham!

9) Grease (1978) - 2 %
Musical klassikeren med John Travolta (Danny) og Olivia Newton-John (Sandy). Danny møder Sandy i sommerferien, men de må skilles da sommeren slutter. Men da hun flytter til hans by og begynder på hans skole, begynder der at ske ting og sager...

10) Valentine's Day (2010) - 1 %
Stjernebesætningen funkler i denne vanvittigt morsomme og hjertevarmende, romantiske komedie. Historier går på kryds og tværs, ramler sammen og boomeranger tilbage i dette blik ind i en dag i kærlighedens liv.

Kilde: Lovefilm.dk

Der findes mange, mange romantiske film. Se flere bud på en romantisk Valentines Day-film på Femina.dk

Se top 10 romantiske film all time her!

Læs også