https://imgix.femina.dk/media/2bbf10bd99e34d919f72d18b82e8b2d9.jpg
Kærlighed og sex

Valentinsdag gør singler triste

13. februar 2012
af Juliane Olsen, NewsDesk, Aller Media
Foto: All Over Press
Valentinsdag vækker ikke ligefrem smil hos de mange singler derude, viser undersøgelse.

Valentinsdag nærmer sig med hastige skridt, og det er ikke ligefrem en dag, som singlerne ser frem til. Mærkedagen bringer nemlig påmindelse med om, at der mangler kærlighed i de enliges liv.

Ny undersøgelse blandt datingsitet Parship.dk's singlemedlemmer viser, at hver 10. bliver ked af det på Valentinsdag - ifølge dem selv fordi, de på denne dag bliver opmærksomme på, at de endnu ikke har fundet en partner endnu.

- Desværre kommer resultatet ikke helt bag på mig. Selv om det bliver mere og mere almindeligt at være single og dyrke sin singletilværelse, så er langt de fleste mærkedage, der bliver markeret, bundet op om parforhold og familie. Og på Valentinsdag bliver singler konstant mindet om deres singlestatus med lyserøde plysbjørne, hjerteformede chokolader og blomster overalt, siger Markus Fischer, der er direktør for International Business for PARSHIP.

Han pointerer samtidig, at det faktisk findes ikke bare en enkelt dag, men en hel uge om året, hvor singlerne kan fejre deres singlestatus. Det drejer sig om perioden fra 18.-24. september - i hvert fald hvis man skal tro den amerikanske Chase's Calendar of Events, der lister alverdens mærkedage og mere eller mindre formelle traditioner. Men der er bare ingen, der kender til denne særlige singlehøjtid eller forsøger at gøre et ekstra stort nummer ud af disse dage. Ifølge Markus Fischer er det et glimrende eksempel på, at en civilstatus som single åbenbart ikke er vigtig nok at fejre.

- Men måske man skulle overveje at gøre en indsats for at få markeret singlehøjtiden i september. Selvfølgelig ved vi godt hos Parship, at størstedelen af de danske singler leder efter en at dele livet med, men derfor kan man jo godt anerkende alle de skønne singler, der enten frivilligt eller ufrivilligt lever for sig selv. Og med så mange singler i det danske samfund er det da lidt underligt, at man i dette årtusinde fortsat kun fejrer statusser som mor, far, parforhold, gift, gift i 25 år osv., siger Markus Fischer.

Læs også