https://imgix.femina.dk/media/3b938eb2e15b41bcabc91bde2aaa6fb6.jpg
Kærlighed og sex

Vær den partner du søger

12. oktober 2011
af Tim Ray
Undrer du dig over, at du ikke har en partner? Tim Ray giver dig her svaret på, hvordan du bliver en attraktiv partner

For mange år siden var jeg til satsang med den indiske mester Sri Sri Ravi Shankar. En af deltagerne var ulykkelig fordi han ikke havde nogen partner og spurgte Ravi Shankar hvad han kunne gøre for at få sig en partner. Ravi Shankar lo og sagde: "Grunden til at du søger en partner, er fordi du keder dig i dit eget selskab. Og hvis du selv keder dig i dit eget selskab, så bare tænk på hvordan andre mennesker må have det i dit selskab!"

Det er en god pointe hr. Shankar havde der, for ofte er vi så fokuserede på at få det vi ønsker - godt selskab, sjov, varme, kærlighed, støtte, venskab - af en partner at vi fuldstændig glemmer at hver af os altid, 24 timer i døgnet og alle ugens syv dage har en person ved vores side som kan give os de ting vi ønsker og håber på at en partner vil give os.

Nemlig os selv!

Men hvis vi ikke selv giver os selv de ting vi ønsker og håber på at en partner vil give os, hvis vi ikke selv er den kærlige, sjove, inspirerende, støttende, venlige person som vi håber vores partner vil være, hvorfor i alverden skulle et andet menneske så være interesseret i at være sammen med os!?

Så derfor er det (som Ravi Shankar gjorde manden opmærksom på) en god idé at starte med at give dig selv det du ønsker en partner vil give dig, og arbejde på selv at være den fantastiske person du ønsker en partner vil være for dig.

En af de måder du kan gøre det på, er ved at lave en liste over de ting du ønsker en partner vil være og gøre for dig. For eksempel:

Jeg vil have en partner der (eller: Jeg vil have at min partner) ...

Støtter og elsker mig ubetinget
Forstår mig
Er interesseret i det jeg laver
Giver mig plads til at være mig
Er fuld af sjov og ballade
Er kærlig og venlig
Er en rigtig god ven
Passer på mig og beskytter mig
Er ærlig over for mig
Og så videre.

Og så vær selv den partner du søger. Giv dig selv det du ønsker en partner eller din partner skal give dig:

Støt og elsk dig selv ubetinget.
Forstå dig selv.
Vær interesseret i det du laver.
Giv dig selv plads til at være dig.
Vær fuld af sjov og ballade.
Vær kærlig og venlig over for dig selv.
Vær en rigtig god ven til dig selv.
Pas på dig selv, og beskyt dig selv.
Vær ærlig over for dig selv.
Og så videre.

Som du måske vil opdage, er dette lettere sagt end gjort! Men på den anden side, hvis du ikke selv kan finde ud af at være det og gøre det, hvorfor skulle et andet menneske så være interesseret i eller i stand til at gøre det? Et andet menneske som slet ikke har de samme forudsætninger som du for at vide hvad du tænker, føler og ønsker!

Men heldigvis er livet indrettet sådan at hver af os har forudsætningerne for at give os selv det vi ønsker et andet menneske skal give os. For ingen kender os selv bedre end os selv. Ingen ved bedre end du, hvilken musik du godt kan lide. Ingen ved bedre end du, hvad du godt kan lide at spise til morgenmad. Ingen ved bedre end du, hvad du har været igennem i dit liv. Ingen ved bedre end du, hvad du har brug for lige nu. Så hvorfor ikke give dig selv det?

Det er også en god idé at arbejde på selv at være sådan over for andre mennesker (eller din partner) som du ønsker at andre mennesker eller din partner skal være over for dig. Hvis du ønsker at din partner skal være ærlig, så vær ærlig over for din partner og de mennesker du møder. Hvis du ønsker at din partner skal forstå dig, så prøv at forstå din partner og de mennesker du møder. Vær den partner du søger.

Tim Ray er forfatter, foredragsholder og "mythbuster". Hans seneste bog er "101 myter om parforhold der driver os til vanvid (og lidt om hvad du kan gøre ved dem)". For mere, se www.beamteam.com

Læs også