https://imgix.femina.dk/media/billeder/2014/marts/utroprim.jpg
Kærlighed og sex

Utroskab: Tilgiv ham!

26. marts 2014
af Lonnie Kjer
Foto: All Over
Hjertet er ved at eksplodere. Du har lyst til hævn og allermest til, at det aldrig var sket. Men det er det. Og det er langt fra umuligt at komme igennem det, beholde ham – og tilgive.

Der er ikke noget, der er ret meget værre end at blive bedraget af ham, du stolede på. Og selv om du var sikker på, at du aldrig i livet ville tilgive utroskab, er det noget andet, når du pludselig står i situationen, og al tryghed er ved at blive taget fra dig. Og forholdet kan godt reddes. Men det sker ikke af sig selv, skriver kk.no.

Kan du leve med utroskaben?
Og når du sidder i saksen og ER blevet svigtet, kommer du muligvis alligevel frem til, at du faktisk hverken vil forlade eller forlades. Der er mange gode grunde til at blive i forholdet, men skal du komme dig over tillidsbruddet og chokket, må du vælge at leve med, at det er sket - og forsøge at forstå, hvorfor det skete, skriver kk.no.

Utroskab - hvorfor?
For var han fuld, da han skete? Var I uvenner? Gik forholdet dårligt, eller var der andre problemer, der kan have gjort en forskel? Dét gør det aldrig ok at være utro, men måske bliver det nemmere at leve med, siger en af kk.no's faste samlivseksperter. Men lad være med at falde i den oplagte fælde og blive ved med konstant at vende tilbage på hændelsen eller nogensinde oveveje at gøre gengæld.

Tilgivelse er hårdt arbejde
Og det kan lade sig gøre at tilgive, siger Christine Otterstad, kk's livstilscoach, til sitet.
Gennem samtaler - måske med hjælp ude fra - og gennem hårdt arbejde på forholdet. Følelserne skal I arbejde med, og jo større åbenhed og sårbarhed - jo bedre.

"Alt er næsten muligt, hvis begge parter vil det nok og vil det samme. Men selv om viljen er der, kræver det både tid, tålmodighed og rigtig hårdt arbejde," siger hun.

Kærlighed koster
Knuden i maven forsvinder ikke med det samme. Men forsøg at lægge den tanke fra dig, at han sikkert gør det igen, råder eksperten. Du kan ikke gardere dig mod utroskaben og slet ikke mod at blive såret igen en anden gang.

"Vi er bare mennesker, og mennesker begår fejl. Men det vigtigste er, at vi tør elske, og når man gør dét, er man sårbar og risikerer at blive svigtet," siger Otterstad.

Giv ham chancen
Og vi har brug for chancer - og flere af dem.
"At fejle er menneskeligt, og vi er afhængige af at få nye chancer," siger Otterstad.

"En dag er det dig selv, der behøver en chance mere, og så er det fint ikke at blive mødt med fordømmelse," siger hun.

Og dét gælder også ift dén, han var dig utro med. Det er muligt, du føler, at 'heksen' med garanti har lokket din mand, men drop tanken om, at det hele er hendes skyld. Det er det rene selvbedrag. Kæmp i stedet for ham, tro på det - og tilgiv ham.

www.kk.no

Du kan nå det endnu! Spar 20% i Shoppen!

Læs også