Ulykkeligt forelsket? Bryd den onde cirkel!
Kærlighed og sex

Ulykkeligt forelsket? Bryd den onde cirkel!

10. september 2014
af Lonnie Kjer
Foto: All Over
Han gengælder ikke dine følelser, og alligevel bliver du med ved at være forelsket og håbe på, han bliver din. Ikke så mærkeligt, siger eksperten. For de stærke følelser forstærkes bare af ikke at blive gengældt, og du længes mod en ikke-eksisterende kærlighed. Der er kun dig til at bryde cirklen.

Ulykkeligt forelsket? Sådan bryder du den onde cirkel!

Det giver ikke rigtigt mening. At spæne efter én, der faktisk har takket nej, og som aldrig rigtig bliver din, blive ved med at drømme om ham som den eneste ene og ha' det eneste ønske, at han nok vågner op og ser, hvor aldeles vidunderlig, du er. Dét gør han bare ikke. I stedet forsøger han med nænsomme afvisninger og halvhjertet opmærksomhed, der bare forstærker dine følelser for ham, skriver sitet www.kk.no.

Ægte kærlighed?

Bianca Schmidt, sexolog og gestaltterapeut forklarer:

Når vi er forelsket, og følelserne ikke bliver gengældt, får vi en enorm længsel efter en ikke-eksisterende kærlighed. Alle vores følelser fungerer nærmest som benzin på bålet og forstærker troen på, at det er ægte kærlighed, vi mærker," forklarer hun til www.kk.no.

For når DU nu mærker det så tydeligt, hvordan kan følelserne så ikke være sande? Ja, det er dét, der humlen ved det hele.

"Vi tænker, at når vi har SÅ Stærke følelser for vedkommende, må han være helt utrolig vigtig. Forelskelse er så stærk en følelse, og jo stærkere følelserne er, jo rigtigere må han jo være" siger Bianca Schmidt.

Læs også: Hvad er værst: At din partner er utro eller forelsket?

Du kender svaret...

Så hvorfor siger han så ikke bare nej tak, så du forstår det? Vil han alligevel gerne ha' dig? Svaret er nok nærmere, at vi har en tendens til at være lidt utydelige, når vi skal afvise folk i kærligheden navn.

Men hvis du ikke har hørt fra ham og i hvert fald ikke har fået de svar du ønskede i en tid, så kender du nok svaret.

"Hvis du er ulykkelig forelsket, så ved du inderst inde godt, hvad der foregår - med mindre du er så genert, at du ikke har givet udtryk for dine følelser," fortæller sexologen.

"Havde han været interesseret, ville han ha' reageret."

Bryd forbindelsen

Så det er altså DIG, der skal reagere og dig, der skal ud af dit ulykkelige kærlighedsmønster. Og opskriften er den værste: Lad ham være. Helt! Og bed dine venner og veninder om hjælp.

"Fortæl dem, hvor ulykkeligt forelsket, du er, og hør deres mening. Tal med venner, du ved, vil fortælle dig sandheden og ikke bare, hvad du vil høre."

Og så er det ellers med at fylde kalenderen med oplevelser. Bryd hverdagen, gør noget nyt for at komme væk fra de tunge tanker og stærke følelser.

"Gør noget drastisk, så du ikke bliver siddende hjemme og tjekker mobilen konstant. Stik af med veninderne, besøg familien - tag en tur til Paris," lyder rådet.

Kilde: www.kk.no

Positiv Psykologi - Vend Minus Til Plus - Online Hjemmekursus

Køb det

HER!

Klik her og få et godt tilbud på et abonnement på Q

https://imgix.femina.dk/abbo_til_web_-_nye_2016-1_0.jpg

Læs også