https://imgix.femina.dk/media/billeder/2014/marts/casualprim.jpg
Kærlighed og sex

Skilt? Spring ud i nye eventyr!

12. marts 2014
af Redaktionen
Foto: All Over
Når sårene fra en skilsmisse er helet, har du en unik mulighed for at få det bedste ud af en afsluttet livsfase. Romantiske eventyr, der ikke nødvendigvis fører til faste forhold kan være med til at gøre dig skarp på, hvad du ønsker dig … næste gang.

Det er lørdag formiddag, børnene er hos din eks, du skal mødes med en veninde, og hvem ved, hvad dagen ender med? Lige nu nyder du bare friheden og fornemmelsen af at være fri for de sædvanlige forpligtelser og hensyn. Kender du dét? Så er du nået til overgangsperioden efter skilsmissen, hvor der er fri adgang til livets tag-selv-bord … også i den romantiske afdeling.

Skilt … og så videre
Det betyder ikke, at du er klar til et fast forhold. Men måske er du klar til små eventyr. Til Casual Dating.

"Man er nået dertil, hvor man får buzzet og mærker, at man ikke lige er klar til en kæreste," siger psykolog Mette holm.
"Men det udelukker ikke romantiske eventyr, og Casual dating er en fantastisk mulighed for at lege, møde nye mennesker og lade det hele ske."

Velkommen til Tag-selv-bords-perioden
Dét er der mange, der benytter sig af. Hos C-date.dk, som er en dating-portal for casualdaters, ser de det samme mønster hos medlemmerne.
"Fraskilte mænd er meget ærlige og tydelige omkring deres forventninger og seksuelle ønsker, hvor kvinderne er lidt mere tilbageholdende, men 75% af kvinderne lufter alligevel af og til deres erotiske drømme" siger pressechef for C-date, Ingvild Burghardt.

Brug den nye energi - prøv dig selv af
Og det er der al mulig god grund til at gøre. Når sårene efter et brudt forhold er helet, opstår ny energi og en trang til at afprøve romancen af i et nyt set-up.

"Når man bliver skilt, træffer man et valg om at gå fra noget, der ikke virker. Især de stærke kvinder vil ikke begå den samme fejl igen, og det kræver mod at stille sig derud, hvor man står alene og virkelig prøver sig selv af," siger Mette Holm.

Hvad vil DU?
For hvad siger familien, hvad siger veninderne? Lyt til, hvad du selv siger, lyder rådet fra psykologen.

"Nyd dig selv, vælg hvad du vil. Du er jo ikke gået fra et forhold for at lande i noget, der ligner, og lige nu har du en unik mulighed for at finde ud af, hvem du er - og hvad du vil."

Dér passer C-date fint ind. Muligheden for at sætte sig selv i centrum og prøve sig selv af er omdrejningspunktet for konceptet bag C-date. Mange oplever et behov for at beholde deres frihed, prøve nye muligheder - men ikke ha' de store forpligtelser.

Skilsmisse … med selvværd
Og i virkeligheden kan skilsmissen ende med at styrke dit selvværd, "fortæller Holm.

"Der er en enorm livskraft i at åbne og slutte livsepoker. I stedet for at synke ned og tro, at man for evigt er dømt til at sidde alene, skal man se overgangen fra en epoke til en anden som en mulighed for at lande og blive klogere på sig selv," siger hun.

Vil du vide mere om Casual dating? Besøg C-date

Brug for gode råd?
Dybtgående og effektiv personlig coaching
af ekspert i Radiorådet hos Radio24syv
Læs mere
HER!

Læs også