https://imgix.femina.dk/media/fd28f8bb5e574a7dbbe4b627d791e1f7.jpg
Kærlighed og sex

Singler spænder ben for kærligheden

4. september 2011
af Trine Fisker, alive.dk
Foto: All Over Press
For høje krav ender med, at singler slet ikke finder den eneste ene

Når man opretter en profil på et datingsite, har de fleste et ønske om at møde kærligheden blandt de mange potentielle kærester, der også har en profil. Men ofte ender det helt modsat, da både singlemænd og singlekvinder ofte stiller så høje krav til deres kommende kæreste, at jagten ender med at gå i vasken.

Faktisk er det en tredjedel af kvinderne i en undersøgelse lavet af datingtjenesten parship.dk, der erkender, at for høje krav til en potentiel partner er grunden til, at de endnu ikke har fundet deres eneste ene.

Og det er et billede, psykolog og indehaver af Cityterapi Camilla Holst kan nikke genkendende til.

- Både de mænd og kvinder, der brugerdatingsites, stiller helt sindssyge høje krav til dem, de har kontakt med. For når man har en distance, som man jo har, når man dater på nettet, så har man rig mulighed for at forestille sig, hvad man gerne vil have. Man laver lynhurtigt en ønskeseddel, og så er det pludselig drømmeprinsen eller prinsessen, der bliver målet. Også selv om det måske slet ikke er det, man i virkeligheden vil have, siger Camilla Holst til alive.dk.

Vi har brug for kemi
For selv om datingsites er gode steder at etablere kontakt til andre mennesker, så er det ikke her kontakten skal foregå på længere sigt. Både fordi ønskelister ofte er en stor del af et datingunivers, men også fordi kroppen ikke reagerer, når man ikke ser hinanden ansigt til ansigt.

- Vi har brug for det personlige rum, hvor vi kan mødes ansigt til ansigt og mærke hinanden og mærke, hvordan ens egen krop reagerer, når man ser den anden person. Det er det, vi kalder kemi, og det er det vigtige, når det kommer til kærlighed. Vi skal væk fra de her lister med krav, og i stedet tillade os at lytte til vores egen krops signaler, siger Camilla Holst fortsat.

Hun understreger dog, at hun på ingen måder fraråder singlekvinder og singlemænd at bruge de mange datingsites.

- Det er en god og effektiv måde at etablere en kontakt, men så snart der er en kontakt, anbefaler jeg, at de to parter mødes, så man kan finde ud af, hvem personen egentlig er, og om der er denne her vigtige kemi, lyder opfordringen.

Man har kun brug for én mail
Men der er også flere ting, man kan gøre allerede inden den første kontakt er etableret, hvis man vil undgå at spænde ben for sig selv i jagten på kærligheden.

- Det handler om at være tro mod sig selv. Det kan godt være, at det lyder kedeligt og hjemmestrikket, men det er sådan kærlighed er. Mange er så bange for at få afslag, at de i stedet for at være ærlige skriver det, de tror andre gerne vil høre, og det kommer man bare ikke langt med. Så lad være med at fortælle, hvad dine krav er. Vi skal nemlig have revet de her lister i stykker. Og i stedet skal man fortælle om, hvem man er som person, og hvad det er, der gør dig speciel. Og så er det vigtigt, at man er

Læs også