https://imgix.femina.dk/media/billeder/2014/april/elskerindeprim.jpg
Kærlighed og sex

Sig nej til elskerinderollen!

28. april 2014
af Lonnie Kjer
Foto: All Over
Endelig har du mødt ham. Manden i dit liv. Han er fantastisk, perfekt, han har det hele. Desværre også en kone. Læs med her.

Han har bare den ene lillebitte fejl. Og det er hans kone. Og uanset hvor meget du tror på ham og dig for evigt, så ved du det godt: Han går såmænd nok ikke fra hende. Og skulle han faktisk gøre ord til handling, får du ikke et roligt øjeblik. Så sig nej til at være elskerinde, råder gestaltterapeut og sexolog Bianca Schmidt på kk.no.

Kærlighed gør (små)blind
For de går som regel ikke, siger hun. Og helt nemt at stole på ham i fremtiden bliver det nok ikke. Heller ikke selv om han får dig til at føle dig som den mest specielle person i hele verden. Og så er det svært at lade fornuften råde.

"Vi holder fokus på alt det gode," siger sexologen.

"Vi kender jo godt udtrykket, at kærlighed gør blind, og vi får måske ofte et par blinde pletter, ting vi ikke har lyst til at se. For drømmen efter kærlighed er så stor."

Selvfølelsen får et knæk
Så håbet om, at han rent faktisk forlader konen derhjemme, kan holde os kørende i lang tid. Det er let at lade sig rive med, men det ender sandsynligvis med et knust hjerte - og i hvert fald flere sorger end glæder, skriverkk.no.

Det tærer nemlig på selvfølelsen, siger Schmidt. Dét giver bare ekstra næring til savnet af ham, du ikke helt har, og dén fornemmelse booster dine følelser yderligere for ham. Og så er det svært at give slip.

De forskellige slags elskerinder
Men for de 'heldige' handler det slet ikke om at give slip. Det har de nemlig gjort for længst, skriver kk.no. Der findes forskellige slags elskerinder, og nogle af dem går bevidst efter netop gifte mænd og selve konkurrencen med den kone, de faktisk ikke har lyst til at erstatte. De nyder rejserne, middagene, gaverne og samværet, men har ingen drøm om at dele hverdagen med den 'udvalgte.'

Fra flirt til forelskelse
Så sjovt er ikke for den anden del af kvinderne, når dét, der måske begyndte som en uskyldig flirt, ender med en hovedkulds forelskelse, og så er det svært at være nummer to.

Måske aner de ikke engang, at den mand, der ved at kaste deres kærlighed på, faktisk allerede er afsat. Så hvem som helst kan ende med titlen elskerinde, selv om det langt fra var planen. Og så er det svært at holde fast i at stoppe, mens legen er god.

"Der er det måske allerede for sent," siger Schmidt.

Læs også