https://imgix.femina.dk/media/billeder/2013/december/nyskilt2-prim.jpg
Kærlighed og sex

Sexolog: Sådan burde den nyskilte mand have gjort

29. september 2014
af Malene Fich Weischer
foto: All Over
En nyligt fraskilt fyr har på sine facebook side lavet en liste over alle de ting, han burde have gjort, for at hans forhold kunne have varet ved. Vi har vist parterapeut og sexolog Maj Wismann listen. Se her, om hun er enig med ham…

Amerikanske Gerald Rogers blev for nyligt skilt. Det fik ham til at tænke lidt ekstra over, hvad der egentlig var gået galt mellem ham og hans ekskone - og summere det hele op i 20 gode råd til alle andre; baseret på alt det, han ikke selv fik gjort.

De 20 råd lagde han på facebook, og herfra begyndte de at sprede sig ud over det meste af verden. I skrivende stund er hans råd delt 135.000 gange. Rådene handler i høj grad om at man skal blive ved med at tilbede sin kone, give hende plads, lytte, genforelske sig og i det hele taget respektere og værdsætte hende.

Se alle Gerald Rogers' råd her

Bagklogskabens klare lys
Det er jo søde og gode tanker, men er det virkelig det, som får et forhold til at holde? Vi har vist parterapeut og sexolog Maj Wismann de 20 råd.
- Desværre er det ofte sådan her i livet, at det er i bagklogskabens lys, at vi får de helt store erkendelser, og hvis man krydrer det med, at man også ofte skal helt derud, hvor man er man virkelig er ved at miste eller måske endda har mistet, som manden her, før man indser, hvad hulan der har været på spil, så har man altså en cocktail, som ville være rigtig god at have drukket og nydt, MENS man var i forholdet", siger hun til Oestrogen.dk

Bliv på trods af kriserne
I det hele taget skal man, ifølge Maj Wismann passe på med at afslutte et forhold, fordi man føler, at der er for mange kriser.
- De fleste par er bange for kriser og nedture, men min erfaring er faktisk, at vi skal lære noget af dem alle, og hvis man i stedet for at tænke at "Så er det nok fordi vi skal gå fra hinanden", men i stedet tænker: "Gad vide, hvad vi skal lære af den her konflikt" og så rent faktisk beslutter sig for at lære noget af den, så kan man komme rigtig langt i parforholdet.

Hvor sundt er dit eget parforhold egentlig? Test det her

Lettere sagt end gjort
Ikke desto mindre besluttede Gerald Rogers og hans kone sig så for at gå hver til sit. Og tilbage sidder Gerald Rogers med alle sine tanker om, hvad han burde have gjort.

- Erkendelserne han har fået er jo fine nok, og jeg vil da håbe, at han kan tage læringen med ind i næsten parforhold, siger Maj Wismann. Hun er imidlertid ikke enig i alt, hvad han siger:
- Jeg er ikke ubetinget enig i alle hans erkendelser, og nogle er jo nemmere at gå til end andre. Hvordan lærer man f.eks. at se det bedste i sin partner altid? Det er mere en kliche end det er noget, der kan omsættes til hverdags praksis, men intentionen er fin.
Dertil er der jo også hele den del, der handler om, at man jo også nogle gange godt må tage bladet fra munden - også i et forhold!

- I min verden må man altså også gerne gøre ens partner opmærksom på, hvis vedkomne gør noget der er uhensigtsmæssigt for partneren selv, en selv eller for forholdet, det er ofte der, der ligger guld til personlig udvikling, og man kan få nogle super gode samtaler ud af det, som ender konstruktivt.


Læs også