https://imgix.femina.dk/media/ced703a2fe8b4f0494a6f2b264642dab.jpg
Kærlighed og sex

Sæt tid af til at kysse hinanden

17. juli 2011
af Pernille Lewinsky Kofoed
Foto: Colourbox
I jeres kys kan I aflæse, hvordan jeres forhold har det. Er de dybe og inderlige eller bliver det kun til flygtige tantekys?

Sådan genfinder du det tabte kys

1. Beslut jer for at opsøge et kys mindst tre gange om dagen.
2. Vær fuldt og helt til stede i kysset - ligegyldigt om det varer ti minutter eller tre sekunder.
3. Gå dagen igennem, og gør status over, hvor mange gange og hvordan du har kysset.
4. Øv jer i at kysse for nærhedens skyld og uden, at det behøver at munde ud i sex.

- Både kærligheds- og samhørighedsmæssigt er det meget vigtigt, at vi husker at kysse hinanden. Vi må holde liv i ikke kun tantekysset, men især i de lidenskabelige tungekys. Ellers forsvinder intimiteten, og vi fjerner os fra hinanden, siger sexolog og parterapeut Rikke Thuesen.

Find kærligheden igen i kysset
Når parforholdet skranter, går det også ud over vores kropslighed. Vi holder op med at røre ved hinanden og have sex, og vi kysser kun flygtigt og sjældent.

- Hvis vi ikke kysser, udelukkende kysser på kinden eller bare giver "high fivekys" (altså kysser i forbifarten), så mærker vi ikke samhørighed. Men når du kysser jævnligt, og særlig når du intensiverer kysset og rigtig fordyber dig i det, så er du nødt til at stå tæt op ad din partner. På den måde genkender kroppen den krop, som du har holdt af, og det aktiverer nogle følelser i vores underbevidsthed, forklarer Rikke Thuesen.

Mænd forventer sex efter kys
At vi afholder os fra at gå ind i kysset kan hænge sammen med, at kys tit bliver lig med sex. Mange kvinder føler nemlig, at det at kysse inderligt på en eller anden måde forpligter.
- Vi tænker: "Hvis jeg starter på tungekysset, begynder han bare at tage på mig. Og så skal jeg til at afvise ham, eller også får vi en konflikt om, hvorvidt vi skal dyrke sex eller ej. Og det orker jeg ikke." Og så lader vi kvinder hellere være med at kysse, siger Rikke Thuesen.

Aftal, hvordan I kan booste jeres kys
For at vi kan holde liv i kærligheden og fyre op under den, er vi nødt til at genfinde det tabte eller inderlige kys, og her er det vigtigt at være åben over for hinanden.
- Tal med din partner om, hvordan I kan booste kysseriet og finde hinandens nærhed igen. Fortæl, hvad det betyder for dig at kysse, hvad det giver dig, og hvad du savner ved ikke at kysse. Opsøg kysset flere gange om dagen, og gør det til noget rart og sjovt at kysse - også uden at have sex, siger Rikke Thuesen.

Lær at lytte til dig selv

Derfor er sex sundt

Prøv en lækker massageolie med skøn duft fra feminashoppen.dk

Læs også