https://imgix.femina.dk/media/b444deb7c5104b249db1defd441b1864.jpg
Kærlighed og sex

Romantikken varer ikke ved

2. april 2012
af Anne Blume Futtrup - redigeret af Kasper Kring
Psykolog Thomas Nielsen har samlet videnskabelige data, som gør os klogere på den vigtigste bestanddel i vores liv – nemlig kærligheden

Kærlighedens mønstre synes måske både tilfældige og uretfærdige, men meget kan faktisk forklares ved hjælp af videnskaben. Verden over har forskere gjort kærligheden til et studie, og én ting er de enige om. - Velfungerende parforhold er noget af det allervigtigste for vores lykke, siger psykolog Thomas Nielsen.

Han har skrevet bogen "Kærlighed og parforhold under forskernes lup." I den samler han en lang række af de videnskabelige resultater, der er kommet frem efter grundige studier af forelskelse, parforhold, skilsmisser, utroskab, evig troskab og meget mere.

- Efter min mening er det meget nyttigt at få sat nogle begreber på kærligheden. Man får bedre hold på eventuelle problemer, hvis man kan sætte ord på de ting, der plager én, siger forfatteren og nævner tre eksempler, hvor videnskaben har sat kærligheden på formel.

Kærligheden hos voksne er udsprunget af barnets tilknytning og kærlighed til sin mor. Trygge, harmoniske børn bliver typisk også trygge i deres parforhold - de stoler på deres partner og gribes ikke så let af jalousi.

Kend forskel på kærlighed og begær

Skønne skilsmisser

Ny app skal hjælpe parforholdet

Læs også