https://imgix.femina.dk/media/billeder/2012/august/parforholdprim.jpg
Kærlighed og sex

Pas på dit parforhold!

28. august 2012
af Lonnie Kjer
foto: All Over
Har du også alt for travlt? Styrer stress og stramme skemaer din hverdag, er du godt træt af at være hende den sure – og endnu mere træt af ham derhjemme. Så er der gode råd at hente.106, helt nøjagtigt. Nysgerrig? Læs med her.

Man kan åbenbart godt lære at blive nedre til at skændes. Bedre til at overleve svigermor og snige sig udenom de faldgruber, der ellers ligger konstant på lur og overrasker dig med et angreb, når du mindst venter det. Psykolog Harriet Lerner gør i hvert fald et forsøg med en ny bog, der kort og kort giver dig 106 råd til, hvordan du passer på dit parforhold, og hvordan du 'får det til at hænde sammen.' I dette tilfælde er 'det' vistnok det hele. Intet mindre end livet, og bogen kommer da også vidt omkring.

Hvordan har din MLE det?
Vi bliver også introduceret for et helt nyt begreb. Og så alligevel ikke, for vi kender jo godt dét med, at det er i kommunikationen med kæresten, konen, kællingen, manden og madammen, at både koden og nakken knækker. Det er måden, vi taler med hinanden på, den er gal med. Eller måden vi netop IKKE taler med hinanden på ... eller ikke lytter til hinanden på. Og den Manglende Lytte Evne - MLE - skal der rettes op på. Og det kan åbenbart lade sig gøre.

Døm aldrig …
…den,der distancerer sig, lyder bogens råd nr 34. At forfølge eller strække sig er nemlig to mønstre, vi følger, når vi er stressede og prøver på at klare os bedst muligt. Og stress og mangel på tid er tilsyneladende ofte en af grundene til, at vi kaster håndklædet i ringen og skyder ægteskabet eller parforholdet ned. 'Pas godt på dit parforhold' forsøger med de 106 råd at bidrage med leveregler, der - måske - gør dit parforhold til at holde ud igen. Og måske endnu mere end dét …

Bogen 'Pas på dit parforhold' udkommer på Bogans Forlag d.21.september

Fik du læst "Drop din elsker - før han dropper dig!"

"Jeg - en elskerinde" - læs med her

Passer I overhovedet sammen? Ta' testen her!

Der er altid hjælp at hente hos psykologen … se her!

Læs også