https://imgix.femina.dk/media/websites/qmag-dot-dk/website/engangsbilleder-2014/april/maendtalerprim.jpg
Kærlighed og sex

Parforhold: Så meget fortæller han vennerne om jer

24. oktober 2014
af Sara Skaarup
foto: Shutterstock
Hvor meget taler mænd egentlig om os kvinder? Når vi ikke er der, vel at mærke. Måske i virkeligheden slet ikke så meget, som vi selv tror. Læs med her, når seks forskellige mænd fortæller, hvad – og hvor meget – de drøfter med deres venner.

"Mænd er typisk mere nøjsomme, og de fleste kvinder ville blive overraskede over, hvor lidt "skurvogn" der i virkeligheden er. Der kan sagtens være mandehørm, men så er der ingen tvivl om, at det bare er overflade, pral og "hø-hø". Når det kommer til den reelle samtale om det, der i virkeligheden foregår eller ikke foregår derhjemme, er mænd loyale og diskrete." Dét fortæller par- og mandeterapeut Tomas Friis, som i det hele taget mener, at mænd er langt mere blufærdige end kvinder, når det kommer til at fortælle om privatlivet.

Mød her 6 mænd, der ikke er bange for at svare på spørgsmålet: Diskuterer I mænd vores kroppe indbyrdes - og om vi er gode i sengen?

Hjemme hos mig sidder jeg og mine venner nogle gange og tegner kvindens krop på en tavle, der står bagved. Se, sådan nogle kasser her havde hun. Vi har også tegnet forskellen på en squat-røv og en kontorrøv. Vi kan også godt diskutere om en kvinde er lækker, men jeg snakker ikke om min kærestes krop i detaljer med andre fyre.
Patrick, 34 år

Ja, vi snakker i høj grad om kvindens udseende, for på den måde at fremhæve kvaliteten af vores fangst. Det samme gælder hendes evner i sengen. Mænd praler af en kvinde, som får ham til at virke mere macho.
Mikkel, 27 år

Vi snakker kun om hvordan brysterne ser ud og om hvordan røven vrikker og om den er fyldig i bukserne. Det er sjældent at der bliver kommenteret på eventuelle fejl - dem som kvinder altid fokuserer på. Kvinder har en opskruet forfængelighed, deres ideal ligger langt over hvad mænd egentlig ser.
Richard, 33 år

Jeg har altid kun snakket om mine eks-kæresters bedrifter i sengen, ikke min nuværende samlever, det er for privat.
Erik, 34 år

Nej. Det er en kvinde ting at gå op i den slags. Mænd snakker om kvinde kroppe generelt, men hvis der er navn på, så kun for det positive. Hvis man siger en kvinde er en vildkat seksuelt, vil det virke som pral - og ingen har jo lyst til at sige hun var en våd karklud. Det er lidt et selvmål.
Jens, 44 år

Samtalerne vil uden tvivl falde på "vedligeholdelsesstandarden" på kroppen - naturligvis uden at sammenligne vores egen. Hvis vi ser en flot og velplejet kvindekrop kommenteres den. En smuk og naturlig kvindekrop er jo altid et godt samtaleemne. Evnerne i sengen drøfter vi sjældent - der skal jo i reglen to til tango, så det ville jo være en udstilling af os selv, hvis den var negativ - dog kan et "jeg har bestemt intet at klage over" godt bruges.
Kenneth, 51 år

> Læs også: Sådan tænker din mand i virkeligheden om dig

Læs også