https://imgix.femina.dk/media/c1cd5ffcef054269991c93d1bf678cd6.jpg
Kærlighed og sex

P-piller kan lette humøret

17. februar 2011
af Julia Schmiegelow, Alive.dk
Foto: All Over Press
Mindre menstruation og et godt humør. En ny p-pille kan lette livet for kvinder med kraftig menstruation.

Én af de irriterende bivirkninger ved at tage p-piller er, at humøret kan blive påvirket. For nogen i en uheldig retning. En ny type p-pille ved navn Qlaira, der herhjemme er blevet godkendt, skulle ifølge producenten ikke have den bivirkning.

Hormoner påvirker humør
Ifølge professor på Rigshospitalets Gynækologiske Klinik Øjvind Lidegaard, er hormonindholdet i den ny p-pille i forhold til andre nemlig sat sådan sammen, at p-pillen højest sandsynligt ikke påvirker humøret i negativ retning.

- Kvinder der i dag tager hormoner via hormonspiral eller p-piller bliver indimellem i dårligt humør på grund af progesteronet. Qlaira indeholder et andet progesteron og samtidigt naturligt østrogen, og det er der mange kvinder, der vil blive glade for, da østrogen pifter humøret op, siger han.

Øjvind Lidegaard vil ikke anbefale den ny p-pille frem for andre p-piller, før han har set studier, der har vist om den ny p-pille giver en mindre risiko for bivirkninger i forhold til andre p-piller på markedet som f.eks. risikoen for blodpropper i ben og lunger.

Letter menstruationen
Qlaira, der produceres af firmaet Bayer Schering Pharma, er markedsført på at kunne forhindre kraftige menstruation. Noget der ifølge professor Øjvind Lidegaard dog ikke er enestående i forhold til andre p-piller-mærker.

Læs også om, at du skal tage prævention efter din alder.

Eller om, hvad p-piller gør ved kvindekroppen

Læs også