https://imgix.femina.dk/media/d5a378695c3e41388d493d5e11cc7437.jpg
Kærlighed og sex

Netdating gør dig mere kræsen

19. oktober 2011
af Redaktionen
45 procent af danske singler siger, at netdating har gjort dem mere kræsne. Det viser en ny undersøgelse fra datingsitet Zoosk

Er du én af dem, der leder efter kærligheden på nettet, kan du også godt regne med, at du er mere selektiv end gennemsnittet. I hvert fald viser en undersøgelse blandt brugerne af datingsitet Zoosk, at 44,2 procent af mændene og 45,6 af kvinderne er for kræsne til at gå på kompromis med, hvem de vil dele livet med.

Det handler om andet end ægteskab
Undersøgelsen viser også, at de fleste singler ikke regner med at finde den store kærlighed på nettet. For 61,8 procent af mændene og 53,6 procent af kvinderne har svært ved at forestille sig, at bryllupsklokkerne kommer til at ringe for dem en dag. Ifølge sexolog Jakob Olrik kan tallene tolkes som et udtryk for, at det er andre ting, der er vigtigere, når man dater på nettet:

- At de fleste singler ikke kan forestille sig, at deres dates munder ud i ægteskaber, handler ikke om, at de er bange for at binde sig til en fast partner, siger han og fortsætter:

- Det er derimod et udtryk for, at danskerne efterhånden har fået øjnene op for, at singlelivet også rummer mange andre kvaliteter. Derfor handler dates i dag også om, at mænd og kvinder har brug for få et kick ud af at underholde, flirte og bekræfte hinanden i en ellers travl hverdag. Der findes jo stort set ikke noget mere livsbekræftende end at flirte og forføre hinanden.

Undersøgelsen er gennemført online blandt Zoosk's danske single-medlemmer i september 2011, hvor 1244 singler har deltaget i spørgeskemaundersøgelsen (529 kvinder og 715 mænd).

Læs også