https://imgix.femina.dk/media/7814f527579f412c9ee5d65e5528a899.jpg
Kærlighed og sex

Når kvinder forelsker sig i kvinder

11. august 2011
af Jytte Laursen
Foto: All Over Press, Illustration: Jacobina
Kvinders seksualitet udvikler sig hele livet, så måske vil du pludselig få følelser for en anden kvinde i stedet for mænd

Har du nogensinde haft følelsen af, at det kunne være spændende at prøve at være sammen med en anden kvinde? Bare for en enkelt nat - eller måske i et rigtigt forhold? Så har din seksualitet sikkert udviklet sig med årene.

Hollywood springer ud
Flere kvindelige Hollywoodkendisser er i de senere år lige så stille kommet ud af skabet efter i årevis at have levet i traditionelle kernefamilier med mand og børn. Mest overraskende er måske Cynthia Nixon. Hun var til mænd i rigtig mange år - lige indtil hun forelskede sig i en kvinde. Også andre stjerner har overrasket. Meredith Baxter, som spillede den blonde mor i 1980'er-hitserien "Blomsterbørns børn" blev pludselig set på et krydstogt for lesbiske. Og Kelly McGillis, som spillede Tom Cruises ultra hotte flyinstruktør i "Top Gun", valgte sidste år at gifte sig med sin kvindelige kæreste igennem længere tid.

Vi udvikler os fortsat
Den kvindelige seksualitet er langt mere fleksibel end mænds. Tidligere har man hovedsagelig forsket i mænds seksuelle orientering og fejlagtigt gået ud fra, at hvad der gælder for mænd, også gælder for kvinder. Men sådan er virkeligheden ikke. Kvinders seksualitet fortsætter med at udvikle sig, selv når vi er kommet godt ud på den anden side af teenageårene og måske egentlig gik rundt og troede, vi havde ret godt greb om, hvilket køn vi foretrækker. Det konkluderer den amerikanske forsker Lisa M. Diamond i sin bog "Sexual Fluidity" efter at have fulgt knap 100 kvinder i forbindelse med et 10-årigt forskningsprojekt.

De fleksible kvinder
Når Hollywoodstjerner - eller helt almindelige kvinder for den sags skyld - pludselig finder sammen med andre kvinder, er det altså ikke nødvendigvis, fordi de tidligere har været godt og grundigt forvirrede med hensyn til deres seksualitet. Tværtimod er det fuldstændig normalt. Alle kvinders seksualitet befinder sig nemlig på en skala lige fra "meget fleksibel" til "meget lidt fleksibel", og kvinder, der ligger i den fleksible ende af skalaen, kan sagtens opleve store ændringer i, hvem de føler sig tiltrukket af.

Hvordan du kan være lykkelig hele tiden

Søger du lykken? Køb
bogen "Hvordan du kan
være lykkelig hele tiden"
i Feminashoppen.dk

Nogen tør leve det ud
Forandringerne kan opleves på flere måder. Nogle kvinder finder pludselig ud af - når den helt rette person dukker op - at det er ligegyldigt, om deres kæreste er hankøn eller hunkøn. Det er ikke noget, de hverken planlægger eller vælger.
- Jeg oplever, at rigtig mange kvinder er nysgerrige i forhold til at udforske deres eget køn. Nogle af dem er modige nok til at turde udleve den nysgerrighed og finder måske ud af, at det i virkeligheden fungerer bedre for dem at være sammen med en kvinde, siger sexolog og parterapeut Tanja Glückstadt.

Gør din mand til en bedre elsker

Sjove facts om kys


Læs også