https://imgix.femina.dk/media/d282c0e0f6924e20b73bc7693df51b97.jpg
Kærlighed og sex

Mænd skal flirte på en sjov men klog måde

8. juli 2009
af Maj-Britt Soll
Foto: All Over, Colourbox
Kvinder kigger på øjnene, og så vil de have mænd med humor, når de skal finde en ny partner

Noget at grine ad og et glimt i øjet er topscorerne, når vi falder for en mand. Sådan ser det i hvert fald ud, hvis man kigger på undersøgelsen, der er foretaget på femina.dk, hvor 1.060 brugere har klikket sig ind og svaret på, hvad de tænder på hos mænd.

Vi læser manden i øjnene
Hele 56 % af kvinderne har svaret, at den kropsdel, de tænder mest på hos mænd, er øjnene. Som det næste ligger ansigtet med 47 %. Og der er et stykke vej ned til de henholdsvis 13 % og 10 %, som har svaret, at bagdel og brystkasse er det, de tænder på. Det med øjnene bekræfter sexolog og parterapeut Cecilie Lolk Tommerup. - Kvinder afkoder generelt en mand i hans øjne. Hun kigger efter, om han slår blikket ned eller kan holde øjenkontakten og er interesseret og opmærksom. Kan han rumme mig? Vil han være der for mig? siger Cecilie Lolk Tommerup.

Mænd skal flirte på en klog måde
Hele 68 % af kvinderne svarer, at det er meget vigtigt for dem, at en potentiel partner har humor. Men det skal være "på den kloge måde". Men hvad betyder det, at kvinder vil have mænd med humor på den kloge måde? Cecilie Lolk Tommerup forklarer, at kvinder tænder på det, de hører. Når en mand vil flirte, skal der helst være noget substans i det. - Vi kvinder bliver vilde, når mænd driller os. Det er ofte en del af flirten, og hvis man er gode til at grine sammen, er der gode chancer for, at parforholdet holder længere, selv om det selvfølgelig ikke er det, man tænker på i starten, siger Cecilie Lolk Tommerup.

De huslige pligter skal deles lige
Med hensyn til de spørgsmål, som handler om børn og hjem, viser undersøgelsen, at det betyder mere for kvinder, at deres mand kan tage fra på hjemmefronten, end at han tjener mange penge. Kvinder i dag tjener deres egne penge og har mindst lige så travlt på jobbet som deres mænd. Så derfor vægter det højere på tilfredshedsskalaen, om han gider tage vasketøjet og oprydningen på lige fod med os. - Kvinder har som regel svært ved at dyrke sex, når huset sejler. Men mange vil dog have glæde af at slappe lidt af. Hvis de nogle gange knaldede først, kunne det være, han bagefter ville støvsuge med et smil, siger Cecilie Lolk Tommerup.

Se flere resultater fra undersøgelsen:
Hvad tænder kvinder på ved mænd?

Se også:
Vi klikker os til nye kærester
Brunetter scorer de dyre drenge
Kvinder vil ha' sex! Men hvordan?

Læs også