Kærlighed og sex

Må fædre kysse deres datter godnat?

af Julia schmiegelow, alive.dk 24. juni 2011
foto: all over press
I England diskuteres det heftigt, om kys fra fædre til døtre er naturligt eller forkert

Er det i orden at fædre giver deres datter et godnatkys? I det engelske tv-program Question Time debatteres fænomenet godnatkys af den slags, der udveksles mellem fædre og deres døtre. Det skriver BBCArabic's engelskkursus.Feminist og debattør Germaine Greer mener, at kyssene vil anspore pigernes trang til at flirte med mænd senere i livet. Børnepsykolog Pat Spunging tager derimod afstand fra på den måde at mistænkeliggøre den ellers naturlige intimitet mellem fædre og døtre.

Debatteres også herhjemmeHerhjemme diskuteres kys mellem forældre og deres børn mellem brugere på forums på nettet. Blandt andet i forfatternetværket fyldepennen.dk.

- Jeg har tit set forældre give deres børn/babyer et kys på munden. Har set både forældre gøre det i virkeligheden og i TV- programmet "De unge mødre". Jeg ved ikke, hvorfor jeg har det sådan, men kys på munden forbinder jeg med kærester og elskov, ikke børn, skriver Lene. P Larsen.

En anden bruger mener, at kys mellem børn og deres forældre er helt i orden.

- Jeg kysser tit min søn på munden. Også min far, selvom han er 60 - det er dog ikke så tit mere, som da jeg var barn. Børn og sex har kun én ting med hinanden at gøre, det ene er resultatet af det andet. Derfor ville et kys mellem barn og voksen aldrig virke forkert på mig. Hvis intentionerne er rigtige, vel at mærke, og begge har det godt med det, skriver Helene Svolgart.

En tredje bruger er mere splittet.

- Jeg er aldrig (gentager: aldrig!) blevet kysset af mine forældre. Derfor har jeg da også skulle vænne mig til, at min lille datter insisterer på at kysse mig på munden, tit og ofte. Sød er hun, men man kan jo blive helt bange, skriver Flemming Dalsgaard.

Læs også, hvad der er de syv største synder i børneopdragelsen på mama.dk

Eller om, at vi er bange for børns seksualitet på mama.dk.