https://imgix.femina.dk/media/billeder/2012/december/liljaotto-prim.jpg
Kærlighed og sex

Lever sammen – men bor hver for sig

11. december 2012
af Malene Fich Weischer
foto: Privat
Forfatter Lilja Scherfig og illustrator Otto Dickmeiss deler rigtig meget: De arbejder sammen, spiser sammen, er kærester sammen, sover sammen – og de har barn sammen. Men de har valgt at bo hver for sig.

Vi lever i en tid, hvor mange ting er i opbrud. Ikke mindst den fasttømrede idé om, hvordan en kernefamilie skal være. Flere og flere finder deres egen måde at få det hele til at fungere på - enten presset af omstændighederne eller fordi livet nogle gange bare overhaler de forestillinger, vi går rundt med.
Eller også sker det bare ved et tilfælde. Sådan var det for Lilja Scherfig og Otto Dickmeiss.

RÆVEFÆLDEN
af Lilja Scherfig og Otto Dickmeiss

"Gustavs kanin er død. Det var ræven.
Gustav vil ikke have en ny kanin. Gustav vil kun have Ninus.
Riflerne hænger i skabet på fars kontor.
Patronerne ligger i den brede skuffe.
- Nu ska' den ræv få betalt! tænker Gustav. - Jeg ska' saftsuseme nok ordne det lede dyr!"

En eventyrlig bog om hævn og selvtægt, savn og ensomhed - men også om alt dét, der føles godt og rart.

"Rævefælden" koster 200 kr.

Køb bogen her

Andre fælles bogudgivelser fra Lilja og Otto:
"Rævefælden", 2012.
"Året rundt - sjove rim for børn", 2011.
??"Peter og Postbudet", 2010. ??
"Ritas venskab", 2009.
"Putte og de andre", 2008.
Lilja og Otto laver også rim og illustrationer til Maylands Familiekalender.

Hjemmeside: LiljaScherfig.dk
Hjemmeside: OttoDickmeiss.dk

Hver deres lejlighed
Forfatter Lilja Scherfig og illustrator Otto Dickmeiss er kærester og har sammen Bjørn på fire år. De laver alt dét sammen, som en "almindelig" kernefamilie også gør: Spiser sammen, putter Bjørn, sover sammen… Men alligevel har de hver deres lejlighed midt på Frederiksberg i København.
"Det var faktisk meget tilfældigt, at det endte med at blive sådan", fortæller Lilja Scherfig til Oestrogen.dk og fortsætter:
"Vi havde arbejdet sammen i længere tid og var både gode venner og kollegaer, da det pludselig gik op for os, at vi også var mere end dét. Og kort efter blev jeg gravid."

Trængte til kærlighed - ikke til fælles hjem
På det tidspunkt var Otto lige kommet ud af et længere forhold og heller ikke for Lilja var hele idéen med at bygge en fælles rede højt på dagsordenen.
"Vi begyndte faktisk at se os omkring efter en lejlighed, der var stor nok, men det var svært at finde og ofte alt for dyrt. Og i virkeligheden var det egentlig ikke dét der med at bo sammen, nogen af os trængte til. Til kærlighed og til at være et par, ja, men egentlig ikke så meget til at bo sammen."

Er som alle andre par
Så i stedet bor parret nu i hver deres lejlighed - men i den samme gade og ikke alt for langt fra hinanden. Og det fungerer rigtigt godt.
"Vi fungerer jo ligesom alle andre par, men har så den fordel, at vi kan trække os tilbage til hver vores lejlighed, hvis vi har brug for det. Det kan f.eks. være godt, når Otto har besøg af sin dreng på 15. Så kan de to hygge sig sammen, uden at vi andre altid er med. Eller hvis jeg sidder og skriver, kan det også være godt at have muligheden for at være alene og lukke sig ind i sin boble."

Vi er hinandens fans
Måske fordi de to ikke bor sammen, så har de heller ikke nogen problemer med at arbejde sammen:
"Vi var jo kollegaer, før vi blev kærester, så det betyder selvfølgelig en del. Men derudover så er vi også meget ydmyge over for hinandens arbejde. Jeg er virkelig, virkelig en stor fan af Ottos arbejde, og han af mit, og det tror jeg er altafgørende for, at det kan lade sig gøre at arbejde sammen som par", fortæller Lilja Scherfig videre.
"For os handler det ikke om at lave regler om, at man ikke taler arbejder efter kl. 18 eller noget, for vi elsker begge vores arbejde og nyder at arbejde om aftenen. Men den handler om, at vi får lov til at fylde lige meget. Jeg tror, at når det går galt, så er det fordi den ene har en tendens til at bestemme over den anden eller måske ligefrem nedgøre den anden. Og det sker bestemt ikke her hos os."

LÆS OGSÅ: Pernille Aalund: Spild ikke dit fucking fantastiske liv!

ELLER HVAD MED: Hvad driver dig som menneske?

Husk selvfølgelig også at tjekke dit horoskop for i dag!

Læs også