https://imgix.femina.dk/media/99d3fc4b3d964533a8f557563f3cdba9.jpg
Kærlighed og sex

Lad bare manden vinde i badminton

25. marts 2011
af Anders Graverholt Nielsen
Foto: All Over Press
Konkurrence på banen er godt for kærligheden derhjemme – men balancegangen kan være svær.

Kun ganske få steder udstilles forskellen på de to køn så tydeligt som i sportens verden.

Men trods de åbenlyse fysiske og mentale forskelle kan sport være et fantastisk sted for dit parforhold.

Ifølge parterapeut og forfatter Ingrid Ann Watson med over 23 års erfaring på området er det nemlig vigtigt for parforholdet at tilbringe noget tid med hinanden, uden det går op praktiske gøremål og småskænderier.

- Vi har brug for at grine sammen og kysse sammen, og vi har brug for at være fælles om noget, der løfter stemningen og giver afslapning i samværet. Og her kan det at gå til sport sammen gøre en stor forskel, siger hun til Alive.dk og afviser, at mænds trang til at vinde og kvinders trang til at hygge er uforenelige.

- Kvinder går ikke så meget op i at vinde, så hvis vi kan få lidt hygge med manden ud af det, så lader vi ham da gerne slå os på badmintonbanen en gang om ugen.

Kun et fåtal er krigsmaskiner
Kønsforsker ved Roskilde Universitet Kenneth mener heller ikke, at mænds konkurrencegen er så altoveroverskyggende, at det bør afholde kærester og ægtepar fra at dyrke sport sammen.

- Selvom nogle mænd næsten skifter personlighed, når de går ind på banen, og nærmest forvandles til krigsmaskiner, så er langt størstedelen af den mandlige befolkning jo i stand til at se det for det, det nu er, siger han og tilføjer, at man jo fx kunne gå til dans i stedet for tennis; så handlede det jo netop om at være lige gode sammen.

Undgå store styrkeforskelle
Ingrid Ann Watson nævner foruden dans også golf som et fantastisk alternativ.

- Golf er unik på den måde, at man spiller med et handicap defineret ud fra sin kunnen på banen. Så kan man spille sammen eller mod hinanden, men på egne præmisser, siger parterapeuten, som også foreslår at begynde til en sport, ingen af parterne havde prøvet før.

- Så er man på samme niveau og undgår derfor også, at den ene part måske keder sig lidt.

Modgang på banen giver medgang derhjemme
Ingrid Ann Watson mener desuden, at forskellene på banen kan vendes til en fordel, der kan hjælpe parrene med at udvikle sig selv og hinanden.

- Hvis der er knas i forholdet, kommer det jo også til udtryk i fælles sport. Hvis han fx har tendens til at være kolerisk og råber og kommanderer, så kan en ugentlig omgang sport måske tvinge hende til at lære at sige fra - med det resultat, at han lærer at dæmpe sig lidt, siger hun.

Læs også:
Marianne Flormann: Sport gør mig glad

Læs også