https://imgix.femina.dk/media/157dfa065c844141be35f5bbf3b59d2b.jpg
Kærlighed og sex

Kvinder og mænd kysser af forskellige grunde

21. februar 2011
af Lisbeth Madsen
Foto: All Over Press
Både mænd og kvinder nyder at kysse. Men tilsyneladende er det af forskellige grunde.

Kysset er essentielt for parforholdet, eller når du skal udvælge en ny partner. Det udløser en masse kemi, og så er der sandsynligvis forskel på, hvorfor mænd og kvinder egentlig gerne vil kysse.

Ifølge en ny bog The Science of Kissing: What Our Lips Are Telling Us af forfatter Sheril Kirshenbaum, har mænd og kvinder hver deres dagsorden med kysset. Det skriver det amerikanske Time.com

Når kvinden kysser
Sheril Kirschenbaum skriver, at ifølge forskning, så har en højere grad af kvinder end mænd prøvet at droppe en kæreste, fordi han kyssede dårligt. Det, mener forskerne, i nogen grad kan tilskrives, at især kvinder bruger lugtesansen, når de kysser, til at sortere dårlige genetiske match fra.

Mandens kysseformål
Det gælder også for mænd, at de sorterer til og fra med kysset, men de har også et andet formål med at kysse. De vil nemlig meget gerne have, at det skal ende med sex, skriver forfatteren og fortæller videre, at forskningen også peger på, at mænd gerne vil gøre sig attraktive med kysset. Desuden synes mænd at foretrække tungekysset frem for et kys med lukket mund.

Det er ren kemi
Når vi kysser opstår der en masse kemiske forbindelser, der bl.a. påvirker vores humør og vores lystniveau.

- Noget af det, jeg finder fascinerende, er, at symptomerne, som vi genkender som forelskelse i virkeligheden kan tilskrives kroppens kemikalier, siger Sheril Kirschenbaum.

Forfatteren skriver, at forskning viser, at det at kysse både hæver niveauet af dopamin, der forbindes med lyst, og serotin som løfter humøret. Kærlighedshormonet, oxytocin får også et boost, hvis kysset er godt. Det er et hormon, man også kender fra orgasmer, og som er med til at binde et par tættere sammen.

Læs også: Sådan bliver du forelsket i din mand - igen

Læs også