https://imgix.femina.dk/media/article/1548_roede_kjoler_art.jpg
Kærlighed og sex

Kvinder i rødt scorer bedst

22. oktober 2010
Per Bang Thomsen, jp.dk. Foto: All Over
Kvinder skal tage rødt tøj på, hvis de vil have opmærksomhed, viser videnskabelige undersøgelser

Det er ikke kun sangeren Chris de Burgh, der er glad for dansende kvinder i rødt. Faktisk viser forskning, at mænd generelt foretrækker kvinder, der har rødt tøj på. Det skriver den britiske avis The Daily Mail. Ifølge undersøgelsen, der blev offentliggjort i tidsskriftet European Journal of Social Psychology, er kvinder klædt i rødt bedre til at fange mænds opmærksomhed. Derudover bliver mænd mere flirtende, når de er sammen med kvinder i rødt tøj, og de har samtidig lyst til at rykke tættere på dem.

Rødklædte kvinder gør mænd kåde

Det er et forskerteam fra University of Rochester i den amerikanske stat New York, der står bag undersøgelsen, der har nogle år på bagen. En gruppe mænd fik lov til at se en række billeder af kvinder, der havde blåt tøj på.
En anden gruppe mænd fik lov til at se kvinderne i rødt tøj, og ifølge forskerne var disse mænd langt mere kåde og spøgefulde, da de efterfølgende skulle beskrive dem. Bagefter fik alle mændene at vide, at de kunne lå lov til at møde kvinderne. De mænd, der havde set billederne af de rødklædte kvinder, valgte generelt at sætte sig tættere på den stol, hvor de regnede med, at kvinden ville sætte sig.

Rød signalerer frugtbarhed

Ifølge Niesta Kayser, der har været med til at lave undersøgelsen, har fænomenet sine rødder i den tidlige evolution. Den røde farve signalerer nemlig frugtbarhed, og derfor bliver kvinder i rødt generelt betragtet som en bedre fangst, når det handler om at finde en partner, der kan føde nogle børn. Det ser man ifølge Niesta Kayser også på de mange dating-sider, der findes på internettet. De kvinder, der har et profilbillede, hvor de har rødt tøj på, får i gennemsnit flere henvendelser fra interesserede mænd. "Kvinder gør klogt i at tage en rød skjorte eller en rød kjole på, når de gør sig klar til en date med en mand, som de gerne vil have," siger Niesta Kayser til The Daily Mail.

Kvinder vil også have røde mænd

Det er dog ikke kun kvinderne, der skal have rødt tøj på, hvis de vil forbedre deres score-potentiale. En række forskningsprojekter, viser nemlig, at mænd også bliver mere attraktive, hvis de har et par røde skjorter i garderobeskabet. Ifølge forskningsprojekterne bliver kvinder også tiltrukket seksuelt af mænd, der har rødt tøj på.

"Traditionelt set er rød blevet betragtet som en sexet farve, når kvinder skal klædes på, men vores fund antyder, at forbindelsen mellem farven rød og seksuel tiltrækning også gælder for mænd," skrev forskeren Andrew Elliot fra University of Rochester i konklusionen.

Her er 13 røde kjoler til julens fester:

Galleri: 13 røde kjoler til julens fester

Læs også