https://imgix.femina.dk/media/255d9247d40d4f9d93eb0441820e0c1d.jpg
Kærlighed og sex

Kvinde – gør det du har lyst til

16. september 2009
af Lotte Kirkeby Hansen
Foto: Lars H.
Salsalærer, foredragsholder og forfatter Ketti Bueno Ferrer opfordrer i sin nye bog kvinder til at nyde livet og turde stå ved deres kvindelighed

Ketti Bueno Ferrer

Uddannet skuespiller i 1989 fra dramaskolen i København og var i en årrække leder af nordens største teaterskole Dramaskolen. Er i dag indehaver af Salsa Vida, Livets Sovs, der tilbyder undervisning i blandt andet salsa, kropsterapi og god kommunikation. Læs mere om Ketti Bueno Ferrer og Salsa

De fleste kvinder har ingen nævneværdige huller på den materielle konto. De er veluddannede og højt specialiserede, men alligevel ikke rigtigt glade. Hvorfor? Fordi vi er blevet pligtmennesker, og pligter spærrer for de følelser og fornemmelser, der hører vores kvindelighed til.

Vi skal tage ansvar for at trives
- Jeg tror simpelthen ikke på, at kvinders udbrændthed kun skyldes vores dobbelte rolle som både mødre og udearbejdende. Jeg tror snarere, det handler om, at vi er blevet bange for at tage det fulde ansvar for, hvad der skal til, for at vi kan trives som kvinder, siger Ketti Bueno Ferrer, der er indehaver af Salsa Vida. I sin nye bog "En kvindes guide til at nyde livet" giver hun både krasse opsange og gode råd til de kvinder, der på en eller anden måde ikke er tilfredse med deres liv.

Vær en kvinde til hverdag
Ketti Bueno Ferrer håber, at hun med sin bog kan lære kvinder at slå bro mellem hoved og krop, mærke, hvad de har lyst til. - Hvis vi vil have lysten tilbage i vores liv, bliver vi nødt til at slukke lidt for hovedet og komme ned i kroppen, siger Ketti Bueno Ferrer. For mange kvinder er kvindelighed blevet noget, man tager på i form af den lille sorte og et strejf rød læbestift, når man skal til fest, men det er vigtigt at give hverdagen et pift af kvindelighed - og det er her, kroppen kommer ind.

Du skal nyde før du kan yde
"En kvindes guide til at nyde livet" er en bog, der er meget hands-on. Ved hjælp af en række øvelser kan man blive bedre til at lytte til sig selv og dermed skabe forbindelse mellem fornuft og følelse. - Vi er opdraget til, at vi ikke skal fråse, at vi skal yde, før vi kan nyde, og at vi ikke må tage det sidste stykke kage. Men gu må vi så! Vi skal tage for os af retterne, vi skal fråse og elske alt det, der giver os glæde. Først når vi har reageret på vores lyst, bliver vi produktive - og glade, slutter Ketti.

Sådan styrker du din kvindelighed

  1. Find ud af, hvad kvindelighed er for dig. Hvordan mærkes den? Hvad får dig til at føle dig kvindelig?
  2. Sæt krop på din kvindelighed i alt, hvad du gør. Lad dine hofter vugge sensuelt og legende for hvert et skridt, du tager. Skyd stolt din brystkasse frem, og mærk både styrke og sårbarhed. Nyd dig selv!
  3. Skab balance i dit liv mellem det, du har brug for, og det, du giver til andre.
  4. Stå ved dine følelser. Træn dig i at mærke dem, sæt ord på dem.
  5. Find ud af, hvad det er, der giver dig glæde og nydelse. Skab dagligt plads til det, der gør dig glad.

Derfor skal du dyrke det kvindelige

  1. Når din kvindelighed er en naturlig del af dig i alt, hvad du gør, stimulerer du din evne til at nyde livet.
  2. Når du skaber kontakt med din kvindelighed, får du også bedre kontakt til din krop.
  3. Lever du i harmoni med din kvindelighed, kommer der balance mellem det, du giver, og det, du modtager. Du undgår at brænde ud.
  4. Når du lukker op for din kvindelighed og kropslighed, bliver der også plads til dine følelser. Du kan lettere sætte ord på det, du har brug for.
  5. Har du god føling med din kvindelighed, får du modet til at stå ved dig på dine egne, kvindelige præmisser.

Læs også