https://imgix.femina.dk/media/4b4544d242c94861bd8dc9661e08dc8c.jpg
Kærlighed og sex

Kræsne kvinder stiller for høje krav

29. august 2011
af Anne Blume Futtrup
Illustration: Jacobina, Foto: PR
Kvinders krav til drømmefyren er mange og høje. Men vi kigger på de forkerte kriterier og er i øvrigt alt for hårde ved de mænd, vi finder sammen med, mener den amerikanske forfatter Lori Gottlieb.

På første hylde i mandebutikken står mændene med de gode job. De fleste af de kvindelige kunder vælger at gå videre op på anden sal, hvor man finder mænd, der også elsker børn.

På tredje sal er mændene smukke oven i købet, og på fjerde er der slagtilbud på mænd, der gerne deltager i de huslige pligter.

På femte sal bliver der lige sparket humor oven i pakken, men de fleste kvinder vælger alligevel at gå op på sjette sal for at finde ud af, hvilke kvaliteter mændene på øverste etage besidder - det melder historien desværre ikke noget om, for her er alt udsolgt.

Mødt med skepsis
Sådan begynder Lori Gottliebs bog "Marry him - The Case for Settling for Mr. Good Enough". En bog, der i første omgang blev mødt med massiv kritik og skepsis, for hvad ligner det at opfordre kvinder til at nøjes?

- Det handler ikke om at slække på sine krav, men om at være realistisk og om at lægge vægt på de væsentlige værdier i stedet for at droppe mænd med et bestemt navn, eller fordi de har rødt i stedet for brunt hår. De indeholder måske lige netop de kvaliteter, som gør dem til perfekte partnere, siger Lori Gottlieb, der har rundet de 40 og er enlig mor til et barn, hvis far er en ukendt donor.

Duer ikke - væk
Heldigvis er der kvinder, der kommer ud af butikken med en mand under armen, men ifølge Lori Gottlieb er forventningerne til forholdet ofte for høje og forkerte.

- Alle blade og bøger prøver at booste kvinders selvværd og ego, men ingen taler om, hvad der i virkeligheden er vigtigt i et forhold. Den fantasi, vi bygger op om det perfekte forhold og det perfekte ægteskab, holder ikke i virkeligheden, siger Lori Gottlieb, der har fundet ud af, at også gifte kvinder måler og vejer deres partner og kræver perfektion.

Find dig selv
Det er hårde ord, Lori Gottlieb serverer for sine medsøstre, men hun har selv fundet ud af, at en ændret strategi fører mange positive oplevelser med sig. Hun har været på utallige succesfulde dates med mænd, hun før ville have sorteret væk med det samme på grund af, at de var for tykke, for lave eller for gamle. Og ifølge den danske singlecoach Tania Friis er det også den eneste vej frem.

- Hvis man siger, at en mand skal se ud og være på en bestemt måde, så lægger man ansvaret for sin egen lykke væk og over på Mr. Right. Og hvad så, hvis man aldrig møder ham - skal man så aldrig være lykkelig, spørger hun retorisk.

- Du er selv ansvarlig for din egen lykke. Jeg ser en stor forskel på at være for kræsen og at være for uspecifik. Det kræver kun en håndfuld grundlæggende værdier og følelser at mødes i for at blive lykkelige sammen i et forhold, men det handler om at finde ud af, hvad det nøjagtigt er, der er vigtigt for dig.

Når kvinder forelsker sig i kvinder

Træn dig op til lynorgasmer

5 do's and don'ts når du dater

Læs også