https://imgix.femina.dk/media/billeder/2014/april/mandprim.jpg
Kærlighed og sex

Kan veninderne ikke li’ din kæreste?

21. april 2014
af Lonnie Kjer
Foto: All Over
De skal jo ikke bestemme, hvem du skal være sammen med, veninderne. Alligevel kan det være en god idé at høre, hvad de har at sige om din nye kærlighed, mens du selv svæver rundt i blind forelskelse.

Du har netop møde Ham - manden i dit liv. Alt er godt, og du kan ikke vente, til veninderne skal opleve, hvor fantastisk og helt uimodståelig han er. Dét kan de selvfølgelig også se. Eller hvad?

Blind af kærlighed?
For måske har du også lagt øre til venindernes lidt for gode råd. "Han er ikke din type …" eller "du forandrer dig, når du er sammen med ham" - eller noget helt tredje. Måske tager hun helt fejl, eller måske er det faktisk dig, der ikke kan se faresignalerne midt i nyforelskelsen, skriver kk.no.
Så lyt til hende, råder Kate Elin Søyland, som er par- og familieterapeut. For selv om veninderne ikke nødvendigvis har ret, kan din forelskelse svække dømmekraften, så du ikke ser helt klart, siger hun til kk.no.

Som nyforelsket kan man komme til kun at fokusere på det positive, ind til realiteterne - hvis der altså er nogle negative af slagsen - får os tilbage på sporet. Så selv om det kan være svært at lytte til venindernes påstande om din nye kærlighed, lyder rådet fra kk.no altså, at du skal lytte til kritikken - og til veninden - og vurdere, om der faktisk er noget om snakken, eller hun måske bare er bange for at miste dig.

Når nok er nok
For det nemmeste er jo at forsvare kæresten. Men når først alle ordene er faldet, kan du trække vejret og mærke efter, om der faktisk er grund til bekymring, og hun har set noget, du endnu ikke har opfattet, men som kan blive et problem senere - eller du bare skal flyve videre.
Det kan jo tænkes, at veninden og din nye kæreste bare ikke klikker, eller hun endnu ikke har opdaget vidunderets åbenlyse kvaliteter - eller ikke VIL se dem. I så fald - og efter, du har lyttet til hendes - muligvis - usaglige argumenter, må du bede hende passe sig selv, siger Søyland.

Find vejen
Men forhåbentlig går det hele op i en højere enhed med tiden. I vil komme til at tilbringe en masse tid sammen, og en god måde at komme i sving med dét på, er at invitere både veninder og kæreste på noget uformelt og socialt, skriver kk.no. Måske har de en fælles interesse, der kan binde dem sammen, eller måske er vejen frem at invitere en flok hjem til en middag, I sammen kan kreere, foreslår Søyland.

Men er der en tid med lidt jalousi og negative vibrationer, behøver det ikke betyde andet, end at du - også - er vigtig for din veninde. I behøver ikke dele begejstringen for din kærlighed, og I behøver ikke være enige, men finder du en måde, de kan mødes på og komme tættere på hinanden på, vil han sikkert vinde ved nærmere bekendtskab. Men smag er og bliver jo bare forskellig ...

Læs meget mere på www.kk.no

Vend minus til plus - med online-kursus fra SHOPPEN!

Læs også