https://imgix.femina.dk/media/edcef009d2e740388c88b1868d437bab.jpg
Kærlighed og sex

Kærlighed: Danske kvinder er mest kræsne

14. februar 2012
af Redaktionen
Det er Valentines Day i denne uge, men har du ingen at fejre dagen med, er du langt fra den eneste. En ny undersøgelse fra datingsitet Zoosk.dk viser, at færre danske singlekvinder er villige til at gå på kompromis med deres kærestekrav end deres mandlige artsfæller er

Er du single, og har du også svært ved at finde en mand, der lever op til alle dine kriterier? Så passer du godt ind i en ny undersøgelse fra datingsitet Zoosk.dk. Over dobbelt så mange af de adspurgte kvinder i undersøgelsen (22,9 % kvinder mod 10 % mænd) vil nemlig ikke gå på kompromis med deres ønsker og behov hos en fremtidig kæreste.

Datingsitet Zoosk.dk har undersøgt danske singlers holdninger og vaner på en lang række områder, og der er altså forskel på kvinder og mænds kærestekrav.

Til det siger sexolog Jakob Olrik:

- Det er værd at bide mærke i, at Zoosk-undersøgelsen viser, at dobbelt så mange kvinder som mænd er kompromisløse i deres ønsker og behov hos deres fremtidige kæreste. Dette hænger sammen med, at kvinder fungerer bedre som singler end mænd, som en tidligere Zoosk-undersøgelse også har vist, siger Jakob Olrik - og fortsætter:

- Desuden er der stadig en tendens til, at kvinder er dem, der forvalter, og mænd er dem, der forhandler, i de indledende manøvrer. Typisk får piger mange tilbud, når de enten opretter en profil eller går i byen. Mænd derimod skal være opsøgende for at gøre sig forhåbningen om at blive valgt. Derfor er det kvinderne, som typisk sætter krav, og de er dermed mindre tilbøjelige til kompromis.

Men det er ikke nødvendigvis en dårlig ting at være det modsatte af kræsen, siger Jakob Olrik:

- De fleste singler har med stor sandsynlighed gennem tidligere parforhold erfaret, at langtidsholdbare kæresterelationer kræver en indsats. At finde en partner og være i et forhold forudsætter, at man også evner at gå på kompromis. På den måde giver man hinanden plads til at være forskellige. Desuden er der en større chance for, at man undgår at begå den klassiske fejl at ville ændre på hinanden," siger Jakob Olrik.

Sex og økonomi betyder mindre end personlighed og udseende

Trods rollefordelingen gør Zoosk-undersøgelsen op med myten om, at kvinder i højere grad end mænd vælger deres partner ud fra status og økonomi. Og sex er - for nogen overraskende nok - ikke mændenes vigtigste prioritet. Faktisk spiller disse faktorer en mindre rolle for begge parter.

I spørgsmålet om, hvad singlerne vægter højst hos en potentiel kæreste kommer personligheden med flere end 70 procent ind på en klar første plads efterfulgt af udseende. Kun 1,1 procent af kvinderne og 0,9 procent af mændene har svaret økonomi som deres vigtigste prioritet Begge køn deler ligeledes opfattelsen af, at sex er vigtigere for dem end en bestemt livsstil. Og sex prioriteres lavere end personlighed og udseende. (Se evt. nedenstående tabel).

Hvad vægter du højst hos en potentiel kæreste?

Mand

Kvinde

Personlighed

74,0 %

78,7%

Udseende

12,9%

10,6%

Sex

6,7%

5,3%

Livsstil

5,6%

4,3%

Økonomi

0,9%

1,1%

Om undersøgelsen
Undersøgelsen er gennemført online blandt Zoosk's danske single-medlemmer i januar 2012, hvor 638 singler har deltaget i spørgeskemaundersøgelsen (188 kvinder og 450 mænd).

Læs også