https://imgix.femina.dk/media/websites/qmag-dot-dk/website/engangsbilleder-2014/august/olrikklummeprim.jpg
Kærlighed og sex

Kære mand – smid skildpaddeskjoldet!

4. september 2014
af Jakob Olrik
Foto: Privat
Hvad er der egentlig sket med den danske mand? Hvor er han? Er al pondus røget af ham? Mange kvinder er begyndt at spørge: Findes han overhovedet mere? Jakob Olrik giver svaret …

Han er der, men han er på mange måder blevet bange. Når man kigger rundt, er der ikke mange danske mænd, der tør kurtisere, flirte eller komplimentere kvinder. Det er superærgerligt, for de danske kvinder gør vildt meget ud af sig selv for netop at få lidt opmærksomhed, øjenkontakt, lir, ros eller flirt. Og så er der ikke nogen mænd, der gør noget! Fordi de ikke tør.

Book din billet til Jakobs næste foredrag her

Ingen træning

Her i landet lærer vi ikke vores sønner, hvordan de skal lægge an på kvinder. Vi tror, det er vigtigere at lære dem om regneark, regler og fuldtidsarbejde. I andre, mere varmblodige, lande lærer de unge mænd hurtigt, hvordan de skal pifte efter kvinder, sige Bella-bella, kurtisere og danse røven ud af bukserne for at dupere en kvinde.

Det lærer danske mænd ikke. Derfor er de blevet utrolig kedelige og usexede. Der er gået skildpadde i den: Den danske mand sidder inde i sit skjold, mens hans dominerende kone render rundt og råber og skriger. Hun brokker sig. Han dukker sig. Ingen af dem er i hopla, for der er noget galt.
Fordi vi ikke er blevet trænet og lært op i, hvordan man står ved sin maskulinitet og spiller op til en kvinde, er vi blevet en nation af ikke-flirtende ikke-komplimenterende mænd.

I stedet udlever mange mænd deres seksualitet i det skjulte; på tyske pornosites, på bordeller, i en kælder et eller andet sted og i hemmelighed.
Seksualiteten er fordækt. Ingen tør stå frem og sige: Jeg er en mand med hår på brystet - og det er jeg stolt af!

Fat mod

Vi danske mænd vil så gerne være en del af normaliteten og ikke stikke ud. Vi vil så gerne være lige så pæne og rene som alle de andre. Det værst tænkelige er at træde ud af normaliteten. Men hvis man vil gøre kur, bliver man nødt til at træde lidt ud af flokken. Vise mod.

Hvis der er noget, kvinder tænder på, så er det mod! At en mand tør komme hen til hende og sige: Du får lige mit telefonnummer, det er rigtig vigtigt for mig at lære dig at kende! Det er stort for hende. Hun elsker komplimenter og opmærksomhed. Det kan foregå ved køledisken i supermarkedet, nede i børnehaven eller på cafeen - det er ligegyldigt. Og det er også ligegyldigt, hvilken reaktion du får som mand. For selvom du måske får et nej eller et "jeg har faktisk en mand derhjemme", så kan du være sikker på, at så snart du er gået, ringer hun med det samme til alle veninderne og siger: Er I klar over, hvad der lige er sket for mig?

Det er livsbekræftende. Og husk lige, vi bor i et af de køligste og mørke lande her på planeten, så vi trænger altså til lysglimt i livet, vi trænger til at blive varmet lidt op.

Lad os varme hinanden lidt op!
Frem med brystkassen, mænd - og kast nu det skildpaddeskjold af helvedes til!

Læs meget mere om Jakob Olrik HER

Læs også