https://imgix.femina.dk/media/bfa2f9834028400f9993612d0ed253d3.jpg
Kærlighed og sex

Iben Hjejle: Jeg får spat – også af Casper

30. marts 2010
af Tine Bendixen
Foto: Ditte Capion m.fl.
På den private front er Iben Hjejle rykket fra storbyen til parcelhus-hæk med komikeren Casper Christensen. Men hun elsker det. Skænderierne inklusive. Og så vil hun gerne slå et slag for, at vi alle husker at have det sjovt

Vi kan skændes så det brager, fortæller Iben Hjejle, men understreger, at hun er lykkelig for basen med Casper Christensen. For hun ved, at det er basen, der betyder, at hun kan udfylde sine professionelle roller så godt som hun gør - rollerne indenfor comedy, drama og senest i den irske film "The Eclipse" må aldrig fylde så meget, at de udkonkurrerer basen. Og Iben Hjejle er ikke bange for at være åben, når det gælder de nære spørgsmål om parforholdets svære balance

Jeg bliver udfordret hele tiden, men jeg kan fandeme tilgive Casper stort set alt, fordi han også er den sjoveste mand, jeg kender. Nogle gange er det afsindig trættende, og så siger jeg: "Nu kan jeg simpelthen ikke holde dig ud mere. Jeg får spat," fortæller hun med et smil.

Iben Hjejle og Casper Christensen

Ja til kærligheden
Iben lagde første gang mærke til Casper Christensen, da han klædt ud som stenaldermand bankede løs på en marokkopude i børneprogrammet "Hvaffor en hånd". En skilsmisse og en lille håndfuld år senere mødtes de i "Langt fra Las Vegas", og der var ingen vaklen, da Amor tog pilene frem.
- Kærlighed skal man gå LIGE i armene på. Man skal ALTID sige JA til kærligheden. Casper er den mand, jeg har været længst tid sammen med, og jeg er så glad for, at jeg mødte ham, da jeg var 31 år og en voksen dame. Vi har et fantastisk forhold. Vi mødte faktisk hinanden under nogle ret overvågede præmisser. Det var stramt og trangt, og det kunne meget nemt være gået i stykker. Men jeg er opdraget til, at hvad kærlighed angår, så skal man investere alt, hvad man har, hvis man kan mærke, at der ER noget. Så skal man bare være sammen. Og vi var 100 procent overbeviste om, at vi skulle være sammen og bo sammen og finde ud af det her liv sammen. Med alt, hvad det indebærer.

Aldrig ensom
Med et til tider heftigt rejseprogram og et hav af berømte personligheder omkring sig, melder spørgsmålet sig, om man ikke kan komme til at føle sig ensom i det store berømmelsescirkus. Men den slags bider ikke på Iben Hjejle.
-Jeg ville føle mig ensom i det, hvis jeg ikke var så menneskeglad. Jeg kan enormt godt lide mennesker, og jeg kan virkelig godt lide sociale sammenhænge. Så ensom bliver jeg sgu aldrig, pointerer hun.

Husk at have det sjovt
Filmen "The Eclipse", hvor hun spiller hovedrollen, handler om spøgelser, kærlighed og sorg. Den 39-årige skuespiller beskriver sig selv som meget lidt okkult og overtroisk, men hun tror alligevel på, at handlinger kan række længere end øjet kan se.
- Jeg tror på, at den energi, man har sendt ud i verden, mens man var her, forhåbentlig bliver hængende i éns børn eller slægtninge. Det flotteste, man kan opnå, når man forsvinder, må være at blive fortalt videre af dem, man elsker.
Iben er ikke i tvivl om, hvad hun gerne vil huskes for, og hun lægger ikke skjul på, at glæden SKAL være en del af livet.
- Selv vil jeg gerne blive hængende som en hyggelig en, der ikke kan lade være med at blande sig i, om folk nu også husker at have det sjovt. Man skal huske at være glad i det, man er i. Ellers skal man væk fra det.

RELEVANTE LINKS

Sofie Gråbøl
Camilla Läckberg
Linda P

Læs også