https://imgix.femina.dk/media/billeder/2013/august/forstaa-hinanden-prim.jpg
Kærlighed og sex

Forskere: Nej, mænd forstår ikke kvinder!

5. april 2014
af Malene Fich Weischer og Louise Aarkrog, Magasinet Psykologi
Foto All Over
Man kan jo med et glimt i øjet sige, at det har vi kvinder da vidst i lang tid, men nej! Dette er faktisk helt ny viden. En tysk forsker har nemlig kunnet konstatere, at mænd vitterligt ikke kan aflæse kvinder. Læs med her…

"Mænd forstår ikke kvinder!"
Det er ikke noget nyt udsagn, men nu er der faktisk kommet videnskabeligt bevis for, at mænd ikke kan afløse kvinders følelser - i hvert fald ikke, når det kommer til øjenkontakten.

Forskel på mænd og kvinder
Boris Schiffer, forsker på LWL-University Hospital i Tyskland, har undersøgt sagen ved at lade en stor gruppe mænd i forskellige aldre se på billeder af både mandlige og kvindelige øjne, som udtrykker forskellige følelser og sindstilstande. Resultatet var klart: Mændene kunne ikke aflæse kvindernes sindstilstand via øjnene. Interessant var det, at de ikke havde de samme problemer med at aflæse de mandlige øjne. Overvejelser efterfølgende går så på, om dette kan have direkte indflydelse på mænds evne til at føle empati for kvinder.

Forklaringen findes i fortiden
En forklaring på, at mændene bedre kunne aflæse mandlige øjne, skal formodentlig findes i evolutionen. Fordi mænd i fortiden var opslugt af jagt og territorium, var det vigtigt for dem, at de kunne forudse og aflæse andre mænds tanker, handlinger og intentioner, så de stod stærkere overfor rivalerne.

Læs også