https://imgix.femina.dk/media/e2353b7b33484c62842b819ae31e99f8.jpg
Kærlighed og sex

Forelsket med fornuften

22. maj 2009
af Inge Kjærgaard og Ulla Hinge Thomsen
Foto: Jens Astrup og Sif Meincke
For tre år siden tog Daniela Decca en vigtig beslutning. Efter år med forelskelser, der var lige så flygtige, som de var stormende, ville hun prøve en ny type kæreste. Én, som var hendes ven, og som hun vidste, ville behandle hende godt.

FEMINAS FORELSKELSER

Klik her, og læs om vores oplevelser med den eneste ene

I februar 2008 er det skudår. 32-årige Daniela Decca benytter sig af lejligheden og frier til sin jævnaldrende kæreste Johannes. Hun vil have kærligheden på papir og vist frem. Daniela får sit ja.

Kaotisk kærlighedsliv
At Daniela og Johannes skulle ende med at gå på rådhuset sammen, lå ellers ikke i kortene. Indtil de blev kærester, var Danielas kærlighedsliv kaotisk og indeholdt ofte mænd uden kærestepotentiale.
- De dér "smart i en fart"-fyre, som indtager et rum med et frækt glimt i øjet og har mod til at provokere, har altid fascineret mig.

Tænder på dumme svin
Men i takt med at hun nærmede sig de 30, begyndte hun at tænke over sit kærlighedsliv. - Jeg var begyndt at blive træt af det.
- Jeg tænkte: "Hvorfor vælger jeg gang på gang noget, der ikke er godt for mig selv?" Jeg er fascineret af det dér spil med, at vi kvinder ofte tænder på de dumme svin, som egentlig ikke vil os det godt.

Søde og rare Johannes

Daniela Decca og manden Johannes

- Hvorfor vælger man ikke den dér fyr, som man ved, vil behandle én pænt, og som rent faktisk kan lide én, siger hun. Sådan en mand er Johannes.

Kollegaer var off limit
Johannes var aktiv i ungdomsarbejdet i Dansk El-Forbund, og han og Daniela var gode kolleger og venner. - Men jeg havde en regel om, at jeg ikke ville være sammen med kolleger. Desuden syntes jeg, han gik lidt i ét med panelerne. Han virkede meget seriøs og struktureret, og så gik han i jordfarver, fortæller Daniela og griner

En god mand
Alligevel dukkede Johannes op i tankerne, når Daniela for sig selv filosoferede over gode og mindre gode mænd. - Jeg vidste bare, at Johannes var sådan en mand, der ville være god ved en kvinde, fordi han simpelt hen er så bundærlig og reel. Og så er han rar, siger hun.

Kysset
Så en lørdag kom der en sms fra Johannes. - Han inviterede mig til sin 30-års fødselsdag samme aften. På en eller anden måde vidste jeg bare, hvad der så skulle ske, siger hun. Da hun ankom, trak Johannes hende til side og fortalte, at han havde slået op med kæresten. Og så kyssede de.

Smittet af hans forelskelse
Danielas forelskelse i Johannes vokser sig langsomt stærk, ikke mindst i kraft af hans forelskelse i hende. - Det går op for mig, at jeg aldrig er blevet elsket så højt, som Johannes elsker mig, siger Daniela. Og forelskelsen, der begyndte som et intelligent og kalkuleret valg, bliver efterhånden til kærlighed. - Efter et halvt år fik jeg for første gang den tanke, at jeg ikke kan leve uden Johannes. I skudåret 2008 blev det dog ikke kun ved tanken. Daniela handlede og fik sin Johannes.

Læs også